Agrárvilág

Partnereink

Sárgultak az agrárosok, így búcsúztak a Debreceni Egyetemtől a végzősök

  • 2016. máj. 02., hétfő 09:43
  • 847 View

A hagyományokhoz híven a sárgulással búcsúztak az agrárvégzősök az intézménytől. 420 hallgató vonult végig Debrecen utcáin a Böszörményi úti campustól az Egyetem főépületéig.

Ahogy minden évben, idén is a felvonulás volt a Sárgulási hét leglátványosabb attrakciója. A népviseletbe öltözött végzősök lovakon és fogatokon járták be a várost. A Böszörményi úti campusról a Kossuth térre indultak, ahol Komolay Szabolcs alpolgármester valamint a Gazdaságtudományi Kar képviseletében Pető Károly dékán és Katona László hallgató köszöntötték a felvonulókat. A két kar végzősei bemutatták táncukat, többek között a palotást is eljárták. A menet ezt követően vonult az Egyetem térre, a főépület elé.

Komlósi István, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának dékánja a „Szép idő volt, jó idő volt. Kár, hogy elmúlt” - kezdetű nótával köszöntötte a fiatalokat, utalva ezzel az esős időjárásra, mely aligha szegte a résztvevők kedvét.

A főépület előtt a hallgatók újra eljárták búcsútáncukat, és a csikósok is látványos bemutatót tartottak. Nagy sikert aratott a hallgatók csergetése. A napot - a hagyománynak megfelelően – korsóavatással zárták a két kar végzős diákjai, másnap pedig bállal koronázzák meg az egész heti programsorozatot, melyen bálkirályt és bálkirálynőt választanak.

A hagyományokat ápoló, az egyetemi tanulmányok lezárását ünneplő Sárgulási hetet a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási, illetve Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata ebben az évben 42. alkalommal rendezte meg. A végső nagy egyetemi megmérettetésre felkészítő, utolsó kikapcsolódási lehetőséget jelentő rendezvény során a hallgatók egyebek mellett délutáni főzésen, malacsütésen, faültetésen, éjszakai túrán, valamint koncerteken szórakozhattak.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.unideb.hu/portal/hu/node/18505

Kép: http://www.unideb.hu/

Forrás: www.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: