Agrárvilág

Partnereink

Hazai műszerközpont nemzetközi minősítéssel

A Debreceni Egyetem Agrárműszerközpontja ötödik alkalommal nyerte el a legjelentősebb nemzetközi mezőgazdasági kereskedelmi szövetség, a GAFTA tanúsítványát.

Évente mintegy 20 ezer élelmiszer-, gabona-, takarmány-, és talaj minta érkezik be a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Agrárműszerközpontjába. A laboratórium műszerparkja a fizikai és kémiai analízis mellett lehetővé tesz elemanalitikai és mikrobiológiai vizsgálatokat, többek között vizsgálják a takarmányok rost-analízisét, a zsírmennyiség-meghatározását, valamint az illósav- és zsírsav-analízist is. A hagyományos módszereken túl molekuláris biológiai vizsgálatokat is végeznek a központban.

Az Agrárműszerközpont a magyar Nemzeti Akkreditáló Testület minősítését 1998-ban kapta meg először, melyet ettől kezdve folytonosan fenntart. Az utóbbi években pedig már nemzetiközi szinten is folyamatosan nyeri el a legjelentősebb gabona és takarmány-kereskedelmi szövetség, a GAFTA vizsgálólaboratóriumok számára nyújtott minősítését, a Ring Test Certificate-et is. A legutóbb megkapott nemzetközi akkreditáció a 2016. november 1. és 2017. április 30. közötti időszakra szól. A megszerzett minősítésnek köszönhetően a debreceni egyetemi laboratóriumban kiadott vizsgálati eredményeket a GAFTA minden tagszervezete elfogadja, ami megkönnyíti a magyar termények és termékek világpiacra jutását.

A GAFTA a világ 89 országában van jelen, 1500 vállalkozás, illetve laboratórium a tagja, Szingapúrtól Kínán és Argentínán át egészen Olaszországig. Az 1878-ban alapított, londoni székhelyű szervezet célja, hogy előmozdítsa a mezőgazdasági termékek nemzetközi kereskedelmét.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20161118_muszerkozpont-nemzetkozi-minositessel

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: