Agrárvilág

Partnereink

Pályázat szolidáris gazdálkodás és közösség által támogatott mezőgazdaság megvalósítására

  • 2017. július 27., csütörtök 08:23
  • 806 View

Új pályázati forrás nyílt meg július 17.-én a mezőgazdasági termelők és a velük együttműködő partnerek számára a szolidáris gazdálkodás és a közösség által támogatott mezőgazdaság megvalósítása érdekében.

A Vidékfejlesztés Program keretében megnyílt forrással a kormány célja a társadalmi együttműködés erősítésének elősegítése a társadalmi aktivitás fokozásával, a közösségek megerősítésével, a hátrányos megkülönböztetés mérséklésével, szemléletformáló programokkal, illetve a családok társadalmon belüli szerepének erősítésével.

A célok elérését a kormány a mezőgazdasági termelőkkel, az oktatási, egészségügyi, szociális intézmények, valamint a fogyasztókat tömörítő szervezetek együttműködésével tervezi megvalósítani.

A legalább egy mezőgazdasági vállalkozás és egy meghatározott célcsoport tagjainak bevonásán alapuló, több éves tematikus együttműködés kialakulása, az együttműködés szervezése és megvalósítása az alábbi célterületekre terjed ki:

  • A célcsoport tagjainak a mezőgazdasági termelésbe történő bevonásához szükséges tevékenységek.
  • A célcsoport bevonásával előállított mezőgazdasági termékek közösség által támogatott mezőgazdasági tevékenység keretében történő értékesítése, illetve annak szervezése.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a.) a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • b.) az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek megítélt támogatási összeg maximum 50%-ának megfelelő előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:

  • a.) projektjük megvalósításával hozzájárulnak a magyar gazdaság hozzáadott érték termelő képességének fejlesztése, a fenntartható és befogadó fejlődés céljának eléréséhez;
  • b.) a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

A támogatási kérelmek benyújtására 2017. július 17.-től van lehetőség. Az első értékelési határnap: 2017. augusztus 17.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,3 milliárd Ft.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.eu-info.hu/cikk.asp?db=hirek&id=35151

Kép: https://www.palyazatihirek.eu/

Forrás: www.eu-info.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: