Agrárvilág

Partnereink

55 milliárd forint támogatást kapnak a tejtermelők

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent tejágazat szerkezetátalakítását támogató felhívásra jelentős túligénylés mutatkozott, amelyet a Miniszterelnökség a források megemelésével kezelt.

2016-ban jelent meg a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás pályázati felhívása, 36,5 milliárd forint keretösszegben. A pályázati felhívásra összesen mintegy 55,4 milliárd forint értékben érkeztek be jogosult kérelmek. Annak érdekében, hogy a munkaerő igényes ágazat szereplői minél nagyobb arányban részesedjenek a forrásokból, a Miniszterelnökség megemelte a keretösszeget így a kérelmek döntő többségénél, összesen 506 kérelemnél döntött a támogatás mellett, 55,2 milliárd forint értékben.

Az ötéves kötelezettségvállalású program célja az állattartás fejlesztése azáltal, hogy a szigorú tartási, higiéniai és takarmányozási előírásokat teljesítő gazdálkodók számára kompenzálja a megnövekvő kiadásokat.

A Vidékfejlesztési Program keretében nyár végéig még további fontos – pl. kertészeti, borászati és állattenyésztési – felhívásokról születnek támogatói döntések.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.nak.hu/agazati-hirek/mezogazdasag/147-allattenyesztes/94534-55-milliard-forint-plusztamogatast-kaptak-a-tejtermelok

Kép: https://ak9.picdn.net/

Forrás: www.nak.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: