Agrárvilág

Partnereink

Istállója gazdaságos fűtésmegoldásával készüljön a téli szezonra

  • 2017. december 13., szerda 12:04
  • 382 View

Az állattartók számára a legfontosabb állataik jóléte. A télre készülve fontos, hogy huzatmentes, szárazon almozott, tiszta helyen tartsuk jószágainkat, ahol a víz sem fagy meg az itatóban. Ellenkező esetben az állatok nem jutnak elég folyadékhoz, felborulhat a hőszabályozási képességük vagy az újszülöttek akár meg is fagyhatnak a nagy hidegben.

Tehenészetekben az elő- és utófertőtlenítést is jobb meleg helyeken végezni. Javasolt az istállók és az itatók melegen tartása, temporálása valamilyen infravörös hősugárzóval, elektromos vagy PB gázos hőlégfúvóval, esetleg földgázos fűtőberendezéssel.

Megfelelő istállóhőmérsékletek:

Tojótyúk kb. 14°C

Naposcsibe kb. 34°C

Sertéshizlalda kb. 16°C

Malacfészek kb. 34°C

Fejőstehén kb. 14°C

Hízómarha kb. 10°C

Anyajuh kb. 12°C

Ellető hodály kb. 20°C

A kertészetben:

A fűtéssel ellátott fólia- és üvegborítású növényházak megközelítőleg 30 százalékkal több termést hoznak, mint fűtetlen társaik. Átlagos hőmérsékletet nem lehet meghatározni, hiszen hőigényük a termesztett, tartott növényektől függ. Amire viszont kiemelten figyelni kell a fűtött fóliasátrak, üvegházak esetén az a hőingazodás, aminek mértéke nem haladhatja meg a 10°C-ot. A fűtés módjának kiválasztása főként anyagi és kényelmi szempontok alapján történik. Ha nem akarjuk a lakrész fűtőrendszerét összekapcsolni növényházzal vagy szilárd fűtőanyagot égetni, akkor a legjobb megoldás az elektromos hőlégfúvók használata!

A nemzetközi minőségügyi és biztonsági szabványoknak megfelelő MASTER hőlégfúvók és fűtőberendezések magyar nyelvű gépkönyvvel és CE megfelelőségi igazolással rendelkeznek.

A gyártó importőre, az Eurokomax Kft. országos kereskedői és szervizhálózatot épített ki. A kereskedő partnereik készséggel állnak minden érdeklődő rendelkezésére.

Elérhetőségek:

 

 

EUROKOMAX KFT.

Cím: 1174 Budapest, Orgoványi utca 34.
Telefonszám: 1/253-5282
Mobil: 70/369-7988
Honlap: www.eurokomax.hu
E-mail cím:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Forrás: www.eurokomax.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: