Agrárvilág

Partnereink

Támogatási pénzek érkeznek a méhészeknek

A Földművelésügyi Minisztérium a források hatékonyabb kihasználása érdekében szeptemberben engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást, aminek köszönhetően a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása, és a méhanya támogatás alintézkedésekre igénybe vehető támogatási keretösszegek megemelkedtek.

A keretátcsoportosítással egyúttal az is lehetővé vált, hogy a 2016/2017-es végrehajtási évben a kérelmekben foglalt jogos támogatási igények visszaosztás nélkül, 100%-ban kifizethetők legyenek. Megkezdődött a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása, és a méhanya támogatás kifizetése.

A Magyar Államkincstár a Magyar Méhészeti Nemzeti Program 2016/2017-es végrehajtási évéhez kapcsolódóan az elmúlt hónapokban nyolc alintézkedés keretében már összesen 267 millió forint támogatást fizetett ki a méhész-gazdálkodóknak, illetve méhész szervezeteknek.

A Magyar Államkincstár rövid határidővel, a keretátcsoportosítás jóváhagyását követő egy héten belül elvégezte a támogatások kifizetéséhez szükséges feladatokat, így a támogatások utalása a fent említett két alintézkedést érintően is megkezdődhetett 2017. szeptember 26.-án.

A 2016/2017. végrehajtási évben benyújtott kérelmekben foglalt jogos támogatási igények alapján a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatására mintegy 6520 méhész-gazdálkodónak összesen 825,2 millió forintot, míg a méhanya támogatásra 2240 méhész-gazdálkodónak összesen 125,4 millió forintot fizet ki a Magyar Államkincstár.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.eu-info.hu/cikk.asp?db=hirek&id=35704

Kép: http://hvg.hu/

Forrás: www.eu-info.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: