Agrárvilág

Partnereink

Egyre vonzóbb itthon a mezőgépész szakma

Kedvező folyamatok indultak el az agrárszakképzés területén, a mezőgépészhallgatók száma például érzékelhetően emelkedett – közölte Szinay Attila, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, a szaktárca által a témában rendezett kerekasztal-beszélgetést követően.

A helyettes államtitkár elmondta: az eredményekhez minden bizonnyal hozzájárul az is, hogy a mezőgépészetet a kormány hiányszakmának nyilvánította, így a diákok havi húszezer forint körüli ösztöndíjra számíthatnak, ugyanakkor egyre többen tudatosítják azt is, hogy a mezőgépészszakma biztos megélhetést jelent, a duális képzésben részt vevő tanulók az oklevél megszerzését követően pedig sok esetben később munkavállalóként térhetnek vissza a gyakorlati helyükre.

Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (Megfosz) elnöke jelezte: A Legyél te is mezőgépész! kampányt egy éve indították útjára. Többek közt ennek is köszönhető, hogy az idei tanévben összesen 2700-an kezdték meg a képzést. A toborzás idén is folytatódik.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://magyaridok.hu/gazdasag/egyre-vonzobb-itthon-mezogepeszszakma-2428105/

Kép: https://palyaorientacio.munka.hu/

Forrás: www.magyaridok.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: