Agrárvilág

Partnereink

Emelkedett az erdészeti támogatás összege

  • 2017. november 21., kedd 09:03
  • 651 View

Módosult az ,,Erdősítés támogatása” című, VP5.-8.1.1.-16. kódszámú pályázati felhívás, aminek eredményeként emelkedtek az erdőtelepítéshez és az ipari célú fásszárú ültetvény telepítéséhez nyújtandó támogatási összegek. Továbbá nőtt az erdőtelepítések fenntartási költségeinek támogatása.

A pályázati felhívásban emelkedett az ún. kiegészítő intézkedések költségei közül a kerítésépítés, a villanypásztor-építés, valamint az erdőszegély kialakításának támogatási összege is. A növekedés az egyes támogatások esetében eltérő mértékű, de legalább 9,5 százalékos.

Néhány példa a változásra. A tölgy-bükk és egyéb keménylomb célállomány-típusba tartozó erdő telepítéséhez nyújtandó támogatás hektáronkénti összege 2103-ról 2789 eurónak megfelelő forintra emelkedett. A nemesnyár ipari célú fásszárú ültetvény telepítésének támogatása 1915 eurónak megfelelő forintról 2216-ra nőtt. A kerítésépítéshez igényelhető támogatás 5,8 eurónak megfelelő forint/méter (max. 731 eurónak megfelelő forint/hektár), szemben a korábbi 4 eurónak megfelelő forint/méterrel (max. 504 eurónak megfelelő forint/hektár).

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://erdo-mezo.hu/2017/11/17/kezdodjon-az-erdotelepites-emelkedett-az-erdeszeti-tamogatas-osszege/

Kép: http://erdo-mezo.hu/

Forrás: www.erdo-mezo.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: