Nyomtatás

Malagrow sajtótájékoztató - Hozamnövekedés és környezettudatosság - Malagrow Kft.

  • 2018. február 01., csütörtök 09:57
  • Média

A Malagrow Kft. legújabb termékeit és kezdeményezéseit mutatta be Malatinszki György a cég ügyvezető igazgatója a 2018. január 26.-án az AgromashExpo-n megtartott évnyitó sajtótájékoztatóján. A 20 évvel ezelőtt indult növényi biostimulátorokat forgalmazó családi vállalkozás, mára egy több mint évi 2 milliárd forint forgalmat magáénak tudó céggé nőtte ki magát.

A céget Malatinszki György kezdte el építeni, majd testvérei, ahogy befejezték tanulmányaikat, csatlakoztak a vállalkozáshoz, amit a mai napig a három fiútestvér vezet. A folyamatos és dinamikus növekedés ellenére is igyekeznek megtartani a vállalat bensőséges, családias hangulatát és eszméit. A vállalat másik üzletága a Hulladékgazdálkodás, amely komoly piaci szereplőként a szelektív hulladék kezelés területén nyújt kimagasló eredményeket. Fő tevékenysége a különböző hulladéktömörítő, -kezelő gépek forgalmazása és szervízelése, de számos más területen is innovatív megoldásokat kínál.

A Malagrow Kft. évek óta próbálja a két üzletágat valamilyen formában összekapcsolni és úgy érzik, az idén elinduló egyik programjuk lesz az első lépés arra, hogy e két terület egy cégen belül való jelenlétének kézzelfogható eredménye legyen. A cég hulladék kezelés területén szerzett tapasztalatait, szaktudását kihasználva mer belefogni új kezdeményezésébe. A sajtótájékoztató főbb üzenetei is ezen a szakmai megalapozottságon nyugszanak.

Szakmai előadóként, PremWarrior, a Valagro cégcsoport globális értékesítési igazgatója a globális biostimulátor trendek piaci kihívásait, általános piaci trendjeit ismertette. PremWarrior a Valagro előtt Bill Gates és Melinda Gates Foundation Mezőgazdasági divíziójának senior regionális tanácsadójaként dolgozott, elősegítve a Dél-Ázsiai együttműködések megvalósulását. Nevéhez több, mint 70 szakmai publikáció, 30db lezárt mezőgazdasági készítménnyel kapcsolatos szabadalom kötődik. Prem szakmai múltjának köszönhetően egy olyan szemléletet hozott a cégbe, amit nem sok európai vállalat tudhat magáénak, mely egy rendkívül eredményorientált üzleti szemlélet, ami talán a Bill Gates-el való közös munkának is köszönhető. Elődadásában arra a kihívásra hívta fel a figyelmet, hogy a föld népesedése rohamosan nő. Ahhoz, hogy ennek a kihívásnak megfeleljünk, óriási beruházásokra van szükség. A konvencionális mezőgazdasági megoldások (vetőmag+növényvédőszerek+NPK műtrágyák) további növelésével nem tudjuk elérni a kívánt célt. Valami más komplexebb megoldás szükséges, nem lehet elég csak egy-egy termék bevezetése. Bemutatta továbbá, hogy egy valódi biostimulátor előállítás ma mennyi munka, idő és pénz, melyben megjelenik a Valagro missziója és értékei. A világ élelmezése sem tisztán természetes úton, sem tisztán kemikáliákkal nem megoldható, hiszen az élő környezet fenntarthatósága elengedhetetlen. A Valagro egy olyan, köztes, harmadik útban hisz, ahol a különböző tudományágak együttműködéséből egy olyan egészen új megoldás születik, amely a természet igényeit is figyelembe veszi.

Balogh Ernő, a Malagrow Kft. technológiai fejlesztő munkatársa egy a világon egyedülálló kutatástermékfejlesztési platform útján mutatta be legújabb termékük, a YieldON, szántóföldre specializált biostimulátor működését. Ki ne szeretne szignifikáns hozamnövekedést elérni? A YieldON különböző növényélettani folyamatok szabályozásával növeli a tápanyagok felvételét, szállítását, a sejtosztódás intenzitását, valamint segíti az olajsav-bioszintézist és a transzport folyamatokat. Ennek köszönhetően pedig szignifikánsan emelkednek a hozamok és javulnak a szemek beltartalmi értékei. Bizonyítja ezt az a számos Magyarországon elvégzett kísérleti eredmény is, melyet a YieldON-nal kapcsolatban, az utóbbi években kisparcellán és üzemi körülmények között végzett közösen a Malagrow Kft. a Valagro-val. Balogh Ernő előadásában részletesen ismertette és szemléltette a kísérleteket és az értékes tapasztalatokat.

Erdélyi Krisztina, a Malagrow Kft. marketing vezetője végül egy ígéretes környezettudatos program koncepcióját ismertette, melyet az idei év során fog elindítani a vállalat. A lombtrágya piacon évek óta fennálló problémára ad választ a program, melyben a gazdák nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódott, üres csomagolóanyagokkal. Lényege, hogy a Valagro készítményeket használó termelőknek lehetősége lesz a felhasznált készítmények üres csomagolóanyagait leadni az ország több pontján működő átvételi pontokon annak érdekében, hogy ezek szakszerű, környezetkímélő módon kerüljenek megsemmisítésre, illetve újrahasznosításra. Az összegyűjtött és leadott üres Valagro-s csomagolóanyagok után, pedig „jutalmat” is kapnak, mellyel a környezetvédelemben és hulladékgazdálkodásban elhivatott Malagrow Kft. díjazza a környezettudatos gazdálkodókat. Az újrahasznosítási programmal a gazdák vásárlási utalványhoz juthatnak, melyet későbbi termékrendeléseik során tudnak majd igénybe venni.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2018. február 01., csütörtök 09:58

Média