Agrárvilág

Partnereink

Javulhat a juh és kecsketartók helyzete

  • 2018. február 07., szerda 10:19
  • 354 View

Megszavazta a magyar javaslatokat is tartalmazó juh és kecske ágazatról szóló jelentést az Európai Parlament (EP) mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottsága.

Erdős Norbert, EP-képviselő közleménye szerint a jelentés támogatja a Magyarországon jellemző száraz és rossz minőségű füves területek legeltetését is az ökológiai jelentőségű területeken. A képviselő közölte, a juh- és kecsketartásnak fontos szerepe van a magyarországi vidéki, különösen az elmaradott térségbeli foglalkoztatásban, valamint a természeti környezet és a táj megőrzésében. Hozzátette, a jelentés elfogadásával lehetőség nyílik a juh- és kecsketartók helyzetének javítására.

Tájékoztatása szerint a jelentés felszólítja a tagállamokat, hogy az agrár-környezetvédelmi kifizetéseket a juh és kecske által használt legelőterületekre is terjesszék ki, illetve a rendelkezésre bocsátott forrásokból a juh- és kecsketejet is támogassák.

A képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a juhász szakma elöregedésének elkerülése érdekében olyan programok kidolgozására van szükség, amelyek lehetővé teszik, hogy a férfiak mellett a nők is megtalálják a helyüket az ágazatban.

A nők ágazati helyzetének javítására vonatkozó javaslatot teljes mértékben támogatta a parlamenti bizottság, így a magyar juhászok és kecsketartók élethelyzete érdemben javulhat a jövőben - tette hozzá a képviselő.

Forrás: http://www.eu-info.hu/cikk.asp?db=hirek&id=36666

Kép: https://pixabay.com

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: