Agrárvilág

Partnereink

Talajtípusra szabott gazdálkodás - Interjú Dr. Zsombik Lászlóval DE AKIT Kutatóintézet

  • 2018. március 20., kedd 10:30
  • Média

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézete, a Vaderstad Kft., a Syngenta Magyarország Kft., az Agro.bio Hungary Kft., valamint a YARA Hungária Kft. szaktanácsadásával tartott A talajtípusra szabott gazdálkodásról című regionális szakmai fórumot 2018. február 20-án Nyíregyházán.

Dr. Aranyos Tibor József a Kutatóintézet tudományos munkatársa a Nyírség homok textúrájú talajainak agronómiai jellemzését mutatta be a rendezvényen szép számban megjelent gazdáknak. Dr. Kalmár Tibor a Vaderstad Kft. ügyvezetője azokról a talajművelési eljárásokról beszélt amelyek a homoktalajokon alkalmazhatók eredményesen . A növényvédelem és a fajtahasználat nyírségi homoktalajhoz illesztett sajátosságairól beszélt

Dr. Bódi Zoltán a Syngenta Kft.-től. Daoda Zoltán az Agro.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója a mikrobiológiai támogatás fontosságát hangsúlyozta a nyírségi homoktalajon.

Dr. Zsombik László a kutatóintézet igazgatója pedig a nyírségi homoktalajon sikerrel termeszthető nővények körét mutatta be, melyekhez homokterületen és fokozott stressz körülmények közt kinemesített fajtahasználati kört ajánlott.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Média

: