Agrárvilág

Partnereink

Folyamatos megújulás, termékfejlesztés a záloga az elismeréseknek

Huszonötödik alkalommal rendezik meg idén május 10-11-12.-én az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat Hódmezővásárhelyen. Az esemény termékdíjait április 18.-án adták át, amelynek során a Metalucon Kft. két díjat is átvehetett. A 25 éve fennálló cég ügyvezető igazgatójával, Benkő Nagy Máriával beszélgettünk a rangos elismerésekről, hitvallásról, és arról, minek köszönhető az acélszerkezetek és könnyű lemezek gyártásával foglalkozó Kft töretlen népszerűsége immár negyed évszázada.

- Milyen kategóriákban kapott díjat április 18-án a Metalucon Kft.?

Nagy Benkő Mária: - Két témakörben pályáztunk, mert két fejlesztésük volt az elmúlt évben, illetve ez év elején.

Az első díjat a „Konténer termékcsalád mezőgazdaságnak” című pályázattal nyertük el. Ezt a termékcsaládot mezőgazdasági telephelyek, növénytermesztők részére fejlesztettük ki. Rugalmasan alkalmazkodunk a termékkel a vevői igényekhez, emberi tartózkodásra alkalmas konténerek tartoznak ide. Észrevettük ugyanis, hogy sok kisvállalkozó, akiknek telepeik vannak, szeretnének az embereknek kellemesebb környezetet kialakítani, olyat, amely növeli a komfortérzetüket, amely tartalmaz például fürdőt, öltözőt, mellékhelyiséget. Ennek a termékcsaládnak a másik eleme az úgynevezett panoráma konténer, ezek alkalmasak irodának, tárgyalónak , vagy zöldség és gyümölcs árusítására is használhatóak. A növények feldolgozásához is gyártunk konténereket ebben a kategóriában, ezek szigeteltek, rövid ideig történő zöldség, gyümölcs tárolásra főként szigeteletlenek. Standard mérettel rendelkeznek, 6 méter X 2,30, 2,40-esek, de egyedi méretek is gyárthatók vevői igény szerint. Lényeges, hogy össze is építhetőek.

A másik termékcsaládunk, amellyel indultunk és amely szintén díjazásban részesült április 18.-án, az az „Íves, könnyűszerkezetes termékcsalád”. Ezt állattenyésztők és növénytermesztők részére fejlesztettük ki, egyik különleges termék a családból, a rideg állattartásra alkalmas nyitott íves épület, ugyanakkor több területre is alkalmasak az íves termékeink. Ezek a szerkezetek lehetnek teljesen nyitottak, féltetősek, vagy zártak is. Magasságuk és szélességük eltérő, a vásárlói igényeknek megfelelően. Szem előtt tartottuk, hogy minél könnyebb legyen a tömege, és mivel a vevőink a tartós dolgokat szeretik, ezért alumínium borítással is gyártjuk ezeket. A megrendelő több színből is választhat, mindegyikhez színazonos szegőket és csavarokat tudunk biztosítani. A rideg állattartáson kívül ez a termékcsalád alkalmas például gépbeállónak, vagy raktárnak is.

- Hogyan néz ki egy-egy ilyen termékcsalád megalkotása?

- Ez csapatmunka, van egy termékmenedzser csoportunk, amelynek tagjai folyamatosan újabb és újabb ötletekkel igyekeznek a megrendelői igények és a folyamatos fejlődés jegyében alkotni. Illetve van egy tervezőmérnökünk, aki a legapróbb részletekig mindenre odafigyel. Mintegy 30 dolgozó alkotja a kiváló csapatunkat, a termékmenedzsereken és a tervező mérnökön kívül pénzügyi-gazdasági irodai dolgozók és fizikai munkások.

- Most milyen termékek készülnek Mindszenten a gyártócsarnokokban?

- Minősített hegesztő üzemként nagy műhelyekben, látjuk el feladatainkat.

Két főbb csoport alkotja a termékeinket, egyrészt a nehéz acélszerkezetek, ide tartoznak a fentebb említett konténerek is. A nehéz acélszerkezeteket csarnokokhoz, tetőre és egyéb funkcióra gyártjuk. Másrészt könnyű lemez, vékonylemez, trapézlemez, élhajlított elemek gyártását végezzük, ezek a csarnokok, konténerek burkolatait jelölik elsősorban. A famintás trapézlemezünk kimondottan újdonság, gyárilag van befestve, kiválóan alkalmas kerítésnek, környezetkímélő, szépen illeszkedik a környezetbe.

- Mi a hitvallása a Metalucon Kft.-nek, illetve Önnek, mint ügyvezető igazgatónak?

-  A kiváló minőség rendkívül fontos! Kiváló alapanyagokkal dolgozunk, ami nem látszik a festékréteg alatt, az is nagyon jó. Stabil, minőségi termék, jó ár-érték arányban. A folyamatos fejlesztések, a megbízói igények maximális kielégítése mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy már 25 éve fennáll a Metalucon, és hogy a környező megyéken kívül szerte az országból érkeznek hozzánk megrendelések. Vezetőként a szabad gondolatok áramlására, a kiteljesedésre ösztönzöm a munkatársaimat.

Elérhetőségek:

Metalucon Kft.

Cím: 6630 Mindszent, Szabadság u. 92.
Telefon: 62/225-652
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.metalucon.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: