Agrárvilág

Partnereink

A Boehringer Ingelheim nagyon sikeres pénzügyi évet zárt 2017-ben

A kutatásközpontú gyógyszeripari vállalat, a Boehringer Ingelheim nagyon sikeres 2017-es pénzügyi évre tekinthet vissza. A nettó árbevétel növekedéséhez minden üzletág hozzájárult. A K+F kiadások meghaladták a 3 milliárd eurót.

„Mind a humán mind az állategészségügyi gyógyászat terén még mindig több kérdés van, mint válasz. Szeretnénk továbbra is minden erőfeszítést megtenni azért, hogy a kutatásban rejlő kihívásokkal szembenézzünk. A K+F-be történő befektetések magas aránya ezért jól tükrözi a vállalat identitását.” – mondta el az igazgatótanács elnöke, Hubertus von Baumbach.

A tavalyi évben a Boehringer Ingelheim közel 18,1 milliárd eurós nettó árbevételt generált. A vállalat 2017-ben világszerte átlagosan mintegy 50.000 főt foglalkoztatott. A 3 milliárd eurót is meghaladó kutatás-fejlesztési kiadások a nettó árbevétel 17,0 %-át teszik ki.

A nettó árbevétel minden üzletágban növekedett

A Boehringer Ingelheim az összes üzletágban jelentős növekedést tapasztalt az elmúlt évben.

A Sanofival történt üzleti tranzakció által generált további nettó árbevételnek köszönhetően az állatgyógyászati üzletág nettó árbevétele több, mint kétszeresére nőtt, elérve a 3,9 milliárd eurót. A nettó árbevétel legnagyobb hányadát két parazitaellenes készítmény generálta: a legnagyobb, 546 millió eurós árbevételt elérő NEXGARD®, illetve az azt 381 millióval követő FRONTLINE®. Az INGELVAC CIRCOFLEX® sertés vakcina nettó árbevétele 300 millió eurót ért el. Összességében a Boehringer Ingelheim nettó árbevételének mintegy 22 százaléka származott az állategészségügyi üzletágból. „Jó előrehaladást könyvelhetünk el az integráció kihívásokkal teli, komplex folyamatában.” - mondta von Baumbach. - „Alkalmazottaink megérdemlik, hogy őszinte elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki irántuk, ugyanis nem kis mértékben köszönhető az ő elhivatottságuknak, hogy jelenleg versenyképes szereplők vagyunk az állatgyógyászati üzletágban, és a jövőben is azok leszünk. Rendkívül esélyesek vagyunk arra, hogy olyan áttörő orvosi sikereket érjünk el, amelyek a prevenció segítségével képesek ellenőrzés alatt tartani az állatokat érintő betegségeket.”

Hatalmas sikerek a humángyógyászatban

A humángyógyászati üzletágban a Boehringer Ingelheim tavaly hat gyógyszer mindegyikével több, mint egymilliárd amerikai dolláros nettó árbevételt ért el. Ez a hat gyógyszer a légzőszervi megbetegedések esetén adható SPIRIVA®, az antikoaguláns PRADAXA®, a diabétesz kezelésére szolgáló TRAJENTA® és JARDIANCE®, az OFEV®, amellyel egy ritka betegség, az idiopátiás pulmonális fibrózis (IPF) kezelhető, illetve a magas vérnyomás kezelésére szolgáló MICARDIS® gyógyszercsalád.

Összességében a humángyógyászati üzletág nettó árbevétele meghaladta a 12,6 milliárd eurós bevételt.

„Humángyógyászati üzletágunk kifejezetten felülmúlta a várakozásainkat.” - hangsúlyozta Michael Schmelmer, az igazgatótanács pénzügyekért felelős tagja. - „Ezen a téren a növekedés legfőbb hajtóerőit az amerikai piac, illetve a feltörekvő piacok jelentették.”

Holisztikus megközelítés mind a humán, mind az állatgyógyászatban

A Boehringer Ingelheim egyik kulcsfontosságú stratégiai célja az, hogy olyan holisztikus megközelítéseket alakítson ki, amelyek minden beteg szervezet - azaz mind az emberek, mind az állatok - esetében jótékony hatásúak. Erre jó példát nyújtanak a betegekre koncentráló digitális projektek. A Boehringer Ingelheim nemrég létrehozta a BI X digitális laboratóriumot, és a cég vállalkozási alapjának (Boehringer Ingelheim Venture Fund) támogatását 100 millióról 250 millió euróra növelte, amelyből csak a digitális innovációra 50 milliót szánnak. „Ugyanakkor folyamatosan azt kérdezzük magunktól, hogy hogyan tudnánk még inkább javítani a betegek és a hozzátartozóik életét, illetve továbbfejleszteni az orvosok számára elérhető kezelési lehetőségeket?” - tette hozzá Schmelmer.

Családi vállalkozás lévén a Boehringer Ingelheim generációkra előre tervez, és rövid távú profitszerzés helyett hosszú távú sikerben gondolkodik. Ezért a vállalat saját források segítségével igyekszik jelentős növekedést produkálni, de ugyanakkor nyitott arra is, hogy partnerségek és stratégiai szövetségek formájában vegyen részt a kutatásban. Legyen szó bármilyen tevékenységről, a Boehringer Ingelheim magától értetődő módon vállal felelősséget a környezet és az emberiség iránt.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: