Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Továbbra is a nemzetközi elitben Debreceni Egyetem

Változatlanul őrzi előkelő helyét, s ezzel a legjobb vidéki magyar intézmény a Debreceni Egyetem a Center for World University Rankings (CWUR) listáján. A szervezet hétfőn hozta nyilvánosságra 2018-2019. évi egyetemi rangsorát.

A Debreceni Egyetem idén is dobogós a magyar egyetemek között a listán, amelyen a 696. helyet foglalja el, ezzel a globális felsőoktatás felső 2,5 százalékában foglal helyet.

A rangsorban a Debreceni Egyetem mellett további 5 magyarországi egyetem szerepel: az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

A CWUR nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket: az oktatás minősége (25%), a végzett hallgatók elhelyezkedése (25%), az oktatók kiválósága (25%), publikációk száma (5%), nagy tekintélyű folyóiratokban publikált tudományos közlemények befolyásának nagysága (5%), idézési arány (5%), a h-index alapján mért széleskörű hatás (5%), valamint a szabadalmak száma (5%) alapján.

Az idézési arány (Citations) tekintetében a Debreceni Egyetem a második helyen szerepel a magyar egyetemek között.

A rangsor mindhárom dobogós helyén az Egyesült Államok egy-egy felsőoktatási intézménye áll, a negyedik és ötödik helyen egyesült királysági egyetemek.
 
1. Harvard University
2. Stanford University
3. Massachusetts Institute of Technology
4. University of Cambridge
5. University of Oxford

A hazai intézmények közül:
413.  Eötvös Loránd Tudományegyetem 
658.  Semmelweis Egyetem   
696.  Debreceni Egyetem      
758.  Szegedi Tudományegyetem   
823.  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 
948.  Pécsi Tudományegyetem

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: