Agrárvilág

Partnereink

Modern csomagolócentrumot épített a Gallicoop Szarvason

1,689 milliárd forintos beruházást hajtott végre a Gallicoop Zrt. Szarvason. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával felépített új csomagolócentrumban három műszakban gyártanak pulykahúsból készült szeletelt termékeket. Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadásán hangsúlyozta: a kormány stratégiai célja, hogy támogassa azokat a fejlesztéseket, amelyek révén minőségi magyar élelmiszerek kerülhetnek az emberek asztalára.

Az évről évre egyre jobb teljesítményt elérő hazai élelmiszeripar stratégiai fontosságú a hazai gazdaságban. A kormány kiemelt célja a hazai élelmiszeripar főszereplőinek támogatása, piaci lehetőségeinek erősítése. Ezért döntöttünk a Gallicoop Zrt. 805,329 millió forintos támogatása mellett, amelyek révén újabb nagy fejlődési lépcsőt tehet meg a vállalat. A kilencvenes évek óta megötszöröződött a hazai pulykafogyasztás mennyisége, Magyarország jelenleg Európában az elsők között van ezen a területen – ismertette Varga Mihály, pénzügyminiszter.

Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: A vállalat a hazai piac legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integrációjával rendelkező vállalata, amelynek tevékenységi köre a pulykakeltetéstől, a feldolgozásig és húskészítmények előállításáig, értékesítéséig terjed. A Gallicoop Zrt. évente 39 ezer tonna pulykát vág, nyugat-Európa valamennyi országába szállít, valamint belföldön is értékesít. A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt. Hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékot tesz ki, árbevétele 2017-ben 30,644 milliárd forint volt. Ez a legújabb beruházás fontos mérföldkő a vállalat történetében. A csomagolás, kiszolgálás korszerűsítésével a kényelmi, konyhakész termékek kereslete iránt megnőtt vásárlói igényeket még hatékonyabban tudjuk kiszolgálni. Ezen kívül a fejlesztés segíthet abban a törekvésben, hogy új lendületet kapjon a cég piaci bővülése.

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a környező országokban is jó versenyhelyzetben van: nemrégiben kezdtük meg a szállítást egyebek mellett a szlovákiai, romániai, horvátországi, szlovéniai üzletekbe, ahol a háztartások számára könnyen és gyorsan elkészíthető termékeket kínálunk – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A csomagolócentrum 1,689 milliárd forintos fejlesztés révén valósult meg. A fejlesztést 50 százalékban a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatta, a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta. A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló és hűtőberendezésekkel szerelték fel. Az új üzemben a legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően zajlik a szeletelt termékek gyártása, a vörösáruk hűtve raktározása, csomagolása, előkészítése szállításra. A létesítmény 55 szakembernek ad munkát.

Forrás: http://trademagazin.hu/hu/atadtak-a-gallicoop-zrt-uj-csomagolocentrumat-szarvason/

Kép: http://trademagazin.hu/

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: