Agrárvilág

Partnereink

A BIO-FER TERMÉKCSALÁD

  • 2018. október 18., csütörtök 10:00
  • 315 View

A talaj egy természeti erőforrás. Egyik legfontosabb alkotó része, annak szerves anyaga. Európában és hazánkban is az elmúlt évtizedekben drasztikus mértékben csökkent a talajok szerves anyag készlete.

Bár a szerves trágyákkal történő tápanyagpótlásnak évezredes hagyománya van, azonban számos országban - így hazánkban is - a meglévő állatállomány trágyatermelése nem fedezi a növénytermesztés szükségleteit. Ilyen körülmények között kiemelkedő fontosságú lehet a rendelkezésre álló szerves trágya készletek hatékony felhasználása. A Baromfi Coop Kft. Európában is egyedül álló technológiát fejlesztett ki a jó minőségű csirketrágya feldolgozására.

Az eljárás szabályozott, ellenőrzött fermentációval kezdődik. Majd az így kapott érlelt, feltáródott csirketrágyát szárítás és sterilizálás után, mint alapanyagot használjuk fel a különböző beltartalmú és ,,felhasználó barát” termékek gyártására.

A baromfi trágya, mint alapanyag a legfontosabb makro elemeken kívül (N, P, K) számtalan mezo-és nyomelemet tartalmaz, amelynek pótlása létfontosságú, de egyben költséges folyamat a hagyományos műtrágya tápanyagpótlás mellett.

ÖSSZESSÉGÉBEN

  • A talajba kerülő fermentált szerves anyag egy igazi talajkondícionáló szer.
  • Bio minősítésű termékeink 100%-ban használhatóak a biotermesztés rendszerében.
  • A felelős gazdálkodás egyik fontos feladata a talajegészség helyreállítása, megőrzése.
  • Valamennyi termékünk eredményesen használható a ,,fáradt” talajok újraélesztésében,
  • rendszeres használatával a talajok termőképessége már rövid távon is javul.

FELHASZNÁLÁS

A BIO-FER fermentált baromfitrágya termékcsalád rendelkezik a NÉBIH forgalomba hozatali és felhasználási engedélyével. A termékcsaládnak jelenleg 7 tagja van, amelyek összetétele termékenként változó. 3 termék biogazdálkodásban is alkalmazható. A termékek felhasználhatóak szántóföldi kultúrákban, szabadföldi-, hajtatott zöldségtermesztésben, dísznövénytermesztésben, szőlő ültetvényekben, gyümölcs ültetvényekben, faiskolákban, szamóca ültetvényekben, gyepgazdálkodásban.

A termékek kijuttatása az év bármely időszakában lehetséges. A talaj felszínre is kiszórhatjuk, mert a hatóanyagok így is bemosódnak a gyökérzónába és kifejtik a tápanyag pótló hatásukat a növényre. Röpítőtárcsás műtrágyaszóróval, sorszóróval, a pellet fizikai paraméterei lehetővé teszik a vetéssel egymenetben való kijuttatást, és a sorközművelővel adagolás is megoldható.

Baromfi - Coop Kft.

 


Cím: 4600 Kisvárda, Ipari út 9.

Telefon: 45/501-100
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: