Agrárvilág

Partnereink

Új traktor a piacon

  • 2018. november 16., péntek 12:15
  • 373 View

A szászrégeni cég vezetői ősszel mutatják be a járművet, amely új korszakot nyithat a román mezőgazdasági gépek iparában.

A Szászrégenben székelő IRUM Reghin az ősszel kívánja piacra dobni az IRUM márkanevet viselő mezőgazdasági traktorát. Ez lesz az első, 100%-ban román traktor, jelentette ki Mircea Eugen vezérigazgató.

Az 1953-ban alapított IRUM gyárat 1999-ben privatizálták, azóta fontos része a román gépiparnak: mezőgazdasági gépeket, alkatrészeket gyárt. Idei első negyedévi forgalma 40%-kal magasabb, mint a tavaly hasonló periódusban elért mérlege. A tavalyi teljes forgalma elérte a 20,5 millió eurót.

Az új traktor a Tagro 95 típusnevet kapja. A gyártó a belépő szintű erőgépet az európai piacra szánja. A traktort egy négyhengeres, közös nyomócsöves befecskendezésű FPT erőforrás hajtja, amely 95 LE leadására képes, valamint egy 12/12-es mechanikus váltóval lesz felszerelve. A traktor tömege pótsúlyok nélkül összesen 3,8 tonna.

A cég terveiben szerepelnek egyéb, kisebb teljesítményű gépek is mint a Tagro 86, illetve az erősebb változat a Tagro 102 típus.

Az IRUM 2015-ben hozta létre Románia mindmáig egyetlen kutatási és fejlesztési központját mezőgazdasági és erdészeti gépek fejlesztése érdekében. A központban negyven mérnők dolgozik.

Forrás: https://www.szatmar.ro/Erkezik_az_elso_100ban_roman_traktor/hirek/93245

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: