Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés indul

2019. februárjában újraindul a precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében.

A képzés célja, hogy bemutassa a modern technológiák vívmányait és annak integrálási lehetőségeit a precíziós gazdálkodásban. A képzés gyakorlatorientált, vagyis a szükséges elméleti ismeretek mellett gyakorlati alkalmazásokra, modern technológiák készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt. Ennek keretében a hallgató megismeri a térbeli döntés támogatásához szükséges adatgyűjtés eszközeit, adatforrásait, valamint az adatkiértékelés módszereit is. Az oktatás során a résztvevők nem csak képfeldolgozó és térinformatikai szoftverekkel, de olyan speciális programokkal is dolgoznak, mint pl. SMS Basic. A képzés gyakorlati részéhez tartozik a precíziós munka- és erőgépek, szenzorok bemutatása, valamint UAV-val végzett fényképező repülések művelés alatt álló területeken. A tananyag felépítésének elsődleges szempontja a szakmában hiánypótló korszerű adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek átadása.

A képzésben való részvétel feltétele felsőfokú végzettség, és a képzés feltételeinek teljesítése esetén másoddiplomát nyújt.

A képzés hangsúlyos témakörei:
- a precíziós gazdálkodás mezőgazdasági alapjai, főbb elemei,
- adatgyűjtés távérzékeléssel (űr-, légi- és UAV felvételek),
- képfeldolgozás, képelemzés korszerű szoftverekkel,
- növénymonitoring (természetes és mezőgazdasági területeken),
- GPS technológia,
- adatintegrálás és térinformatikai elemzések,
- az eredmények gyakorlati alkalmazása különböző szakterületeken, precíziós munkagépeken,
- a precíziós gazdálkodás környezetvédelmi, fenntarthatósági és gazdasági hatásai.

Forrás: http://www.nak.hu/agazati-hirek/videkfejlesztes/161-gazdasagfejlesztes/98322-precizios-gazdalkodasi-szakiranyu-tovabbkepzes-indul

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: