Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Élelmiszer-feldolgozó és borászati üzemek fejlesztése megújuló energiával

  • 2018. december 17., hétfő 14:18

2019. január 2-tól nyújtható be támogatási kérelem a „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című pályázati felhívásra. A pályázatban leírtak alapján a forrás választhatóan felhasználható megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kiépítésére, akár napelemes rendszer kialakítására is!

A pályázat célterülete az élelmiszer-feldolgozó és borászati üzemek. A két területre összesen 50 milliárd forint támogatás igényelhető, 40 milliárd forintot az élelmiszer-feldolgozó, 10 milliárd forintot a borászati üzemek kapnak.

A támogatás intenzitása a Közép-Magyarország régióban 40%-os, a többi régióban 50%-os. A támogatás maximális nagysága élelmiszer feldolgozó üzemek esetén 500 millió forint (kollektív beruházás keretein belül 1,5 milliárd forint), míg borászatok esetén 200 millió forint (kollektív beruházásnál maximum 500 millió forint).

A pályázat keretein belül kötelezően megvalósítható önállóan támogatható tevékenységek többek között új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, illetve a megjelölt célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezése.

A kiírásban foglaltak szerint a következő beruházók pályázhatnak:

1. Mezőgazdasági termelő, aki

  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott és
  • a támogatási kérelemmel érintett tevékenysége Annex I. termék feldolgozására irányul.

2. Mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozás, amely

  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik,
  • a támogatási kérelemmel érintett tevékenysége Annex I. termék feldolgozására vagy előállítására irányul.

Rólunk:

Cégünk, a RENA Solar, több mint tíz éves nemzetközi tapasztalttal rendelkezik ipari tetőre és földre szerelt napelemes rendszerek kivitelezésében. Ez idő alatt 1 150 000 darab napelem modult telepítettünk, így olyan tapasztalatra tettünk szert, melyet minden alkalommal kamatoztatni tudunk egy-egy új napelemes rendszer kialakításakor.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy teljeskörű szolgáltatásainkkal megkönnyítsük a beruházás menetét, így a pályázat teljes dokumentációjának elkészítésében és benyújtásában, valamint minden egyéb szolgáltatásunk – tanácsadás, tervezés, beszerzés, kivitelezés, üzemeltetés és karbantartás – tekintetében mindenre kiterjedő segítséget nyújtunk.

A rendelkezésre álló tetőfelület, vagy akár földterület alapján kiszámítjuk, hogy mekkora fogyasztást tud ön kiváltani a villamosenergia termeléssel. A fogyasztásához, vagy várható fogyasztásához mérten megtervezzük az Ön számára optimális erőműkapacitást. Segítünk az ipari termelési környezetnek is megfelelő inverterek, modulok kiválasztásában. Csapatunk a kivitelezést követően akár az üzemeltetésben, karbantartásban is segítséget nyújt a következő évtizedekben. Annak érdekében, hogy mindez megvalósulhasson, segítünk a teljes pályázati anyag elkészítésében is.

Napelemrendszer kivitelezőként azon dolgozunk, hogy elősegítsük a megújuló energia széles körű elterje­dését és a költséghatékony és környezetbarát energiatermelést.

Referenciáinkat megtalálja honlapunkon: www.renasolar.hu/referenciak

Abban az esetben, ha Ön is élni szeretne a pályázaton elnyerhető támogatással, és olyan partnert keres, aki nem csak a kivitelezésben, hanem a pályázati anyag elkészítésében is segít, forduljon hozzánk bizalommal!

Vatali Dávid

RENA Solar / Rena Projekt Kft.

 

Cím: 1222 Budapest, Háros u. 11
Telefon: 70/384-5156
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.renasolar.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: