Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Vertikum, az univerzális talajművelő gép

  • 2019. december 15., vasárnap 08:10

A Mituran Kft. a hazai mezőgépgyártásban meghatározó szerepet tölt be Vertikum márkájú gépeivel és főként a hazai mezőgazdászok körében szerzett ismertséget.

A Mituran Kft. 1995-ben alakult átvette a Vertikum márkájú mezőgazdasági gépcsalád gyártását és pótalkatrész ellátását. A Vertikum gépek; műszaki kialakítása, talajművelés technológiája alapján korszerű, élenjáró gépesítési megoldásokat tartalmaznak. A gépeket a megbízhatóság és hosszú élettartam jellemezi. A Mituran Kft. talajmegmunkáló gépeket széles választékban gyártja, a kis és nagy gazdaságok részére egyaránt, 60-300 LE tartományban.

Márkaválasztékban szereplő géptípusok között megtalálhatók;

- a hagyományos, forgatásos talajelmunkálás gépei,

- a forgatásnélküli művelés gépei,

- vetőkultivátoros eljárás gépei,

- élenjáró technológiához tartozó gépek, több műveletes (egy gépre különböző művelőelemek vannak szerelve), és több technológiai műveletre alkalmas gép egy megoldásban.

A vállalkozás évről évre jelentős összegeket fordít fejlesztésre, a hazai és nemzetközi innováció élvonalában van. Több olyan géptípust és gépesítési technológiát fejlesztettünk ki, amely nemzetközi viszonylatban is újdonságnak számít, szabadalommal védett termék.

RD univerzális talajművelő gép

RD – tárcsás és forgókapás művelő elemekből felépített – univerzális mezőgazdasági gépcsalád a szakmában egyedülálló gépmegoldás, a talajkímélő művelés minden igényét kielégíti.

Sokoldalúan használható:

- tarló művelésére,

- eke után magágykészítésre,

- hántott területek művelésére, vetés előtt köztes növényi maradványok bedolgozására, magágy készítéskor egymenetben.

A gép kialakítása, nagy tömege miatt a művelő elemek talajba jutása szinte minden körülmények között biztosított. A vázra a művelő elemek hat sorban vannak felszerelve. A szárnyak, a kerékjárat mozgatása, valamint a tárcsaszekciók mélység állítása hidraulikával történik. A gép elején található a rövidtárcsa szekció. Két sorban van elhelyezve az egyedi felfüggesztésű gumirugózású tárcsasor. A tárcsaegység munkamélysége hidraulikusan – munka közben is – állítható. Középre két sorba egyedi felfüggesztésű fokozatmentesen állítható forgókapa egységek vannak szerelve.

A művelő tagokat a rugóztatott lemezsimító követi, amelynek magassága igény szerint állítható.

A simítót a speciális tisztító és rögtörő adapterrel szerelt 600 mm-es átmérőjű ékgyűrűs rögtörő vagy sűrű léces dupla soros törő hengersor zárja. Az ékgyűrűk magassága – mélysége mechanikusan állítható.

RD típusú univerzális gép technológiai előnyei:

  • Szakmában egyedülálló gépmegoldás,
  • Többféle talajmunkára alkalmas,
  • Kompakt tárcsák, forgókapás talajművelők, talajegyengető és ékgyűrűs záróhengerek egy gépen,
  • Hatékony munkavégzés a több funkció miatt,
  • Megbízható műszaki kialakítás, hosszú élettartam!

MITURAN Kft.

Cím: 2750 Nagykőrös, Zsíros dűlő 4.
Mobil: 30/953 5189
Telefon: 53/552-238
Email: m Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.mituran.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: