Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Ipari napelempark tanúsítás

 • 2019. január 17., csütörtök 07:28

Magyarországot is elérte a „napelemes láz”, amely már végigsöpört az elmúlt évtizedekben a kontinens nyugati felén.

A kialakulóban lévő hazai napelemes piac egy folyamatosan változó, dinamikusan bővülő rendszer mind a szabályozást, mind a szereplőket tekintve. A formálódó piacon kivitelezőként a hozzáértők és szakmai alapokon működő cégek mellett sajnos jelen vannak a rövidtávú megoldásokban gondolkodó, megfelelő kapacitásokkal sem rendelkező szolgáltatók.

Az ő áldatlan tevékenységük eredményeképpen sok esetben jóval a tervezett határidő után, rengeteg hibával készülnek el napelemparkok, amelyeknél rövid, közép, illetve hosszútávon különböző súlyú problémák merülnek fel. Ezek a gyakran egymástól független kisebb rendellenességek összeadódva akár jelentős hatást gyakorolnak a napelem rendszer által termelt bevételre. A váratlan termelés kiesések, a napelemparkok tartós 80%-os hatékonyság alatti működése kevesebb áramtermelést eredményez, ami végső soron a beruházó zsebéből vesz el akár szemmel jól látható összeget.

A kivitelező kiválasztásánál érdemes alaposan utána járni a döntésnek, a kiszemelt vállalkozótól működő referenciákat, akár terepszemlét kérni.

A felmerülő hibák többek között az alábbi okokra vezethetők vissza:

 • tervezési hibák
 • alacsony minőségű termékek használata és beépítése
 • elnagyolt rögzítések
 • szakszerűtlen elhelyezés
 • szakszerűtlen összeszerelés
 • dokumentáció hiánya

Weboldalunk számos tipikus kivitelezési hiba tekinthető meg: https://www.renasolar.hu/napelempark-atvizsgalas

A fent említett hibák mielőbbi felismerésére alakítottuk ki napelempark átvizsgálás szolgáltatásunkat, amely lehetőséget ad a beruházónak arra, hogy az elvégzett telepítés minőségét még garanciális időn belül ellenőrizni tudja és így azt extra költségek nélkül kijavíttathassa.

A műszaki átvizsgálás keretein belül a RENA Solar teljeskörű állapot jelentést nyújt: a tartószerkezettől, a villanyszerelésen át, egészen a napelempanelek működésének ellenőrzéséig. A folyamat időpont egyeztetést követően terepszemlével, mérési protokollok elvégzésével folytatódik, beleértve PR mérést, hőkamerás vizsgálatot, valamint a kivitelezés minőségének ellenőrzését. Ezen kívül csomagunk része a Flash teszt, mely egy speciális mérőberendezés segítségével a panel valós energiatermelését méri.

A felmérés eredményét egy részletes, fényképekkel illusztrált és részletes hibaleírással ellátott jegyzőkönyvben adjuk át a megrendelő részére.

A tanúsítási szolgáltatás igénybevétele javasolt azokban az esetekben, amikor szükséges objektív képet kapni a naperőmű aktuális állapotáról, mint például:

 • erőmű megvásárlása előtt, a döntéshozást támogatandó,
 • erőmű átadását követően,
 • jég- vagy villámkár esetén,
 • ha az áramtermelés hatékonysága az elvárható 80%-nál alacsonyabb.

Ha személyesen megismerkedne velünk és/vagy érdeklik az iparág aktuális információi kérem regisztráljon szakmai napunkra, amelyet 2019 februárjában tartunk. Részvételi szándékát kérem e-mailben jelezze az alábbi e-mail címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebb információt webalunkon talál: https://renasolar.hu/renasolar-szakmainap-ipari-napelemparkok-magyarorszagon

RENA Solar / Rena Projekt Kft.

 

Cím: 1222 Budapest, Háros u. 11
Telefon: 70/384-5156
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.renasolar.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: