Agrárvilág

Partnereink

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Gyúrói Kft.

  • 2019. január 17., csütörtök 07:26
  • 279 View

A Gyúrói Kft. 2018-1.1.1-mki-2018-00039 azonosító számú kutatás-fejlesztési projektjének indításáról.

A „Innovatív kombinált kormányzási módszerre épülő mezőgazdasági erőgép prototípusának kifejlesztése a GYÚRÓI Kft-nél” című K+F projekt megvalósítása a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a „Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása” (2018-1.1.1-MKI) pályázati program finanszírozásában valósul meg.  Az idei év első felében indult projekt 59,64 millió Forint támogatást nyert el a 2018. októberében. A projekt megvalósítása várhatóan 2020-ban zárul.

A „Innovatív kombinált kormányzási módszerre épülő mezőgazdasági erőgép prototípusának kifejlesztése a GYÚRÓI Kft-nél” K+F projekt tervezett műszaki-szakmai eredménye egy új kombinált kormányzási móddal rendelkező mezőgazdasági erőgép prototípusának kifejlesztése.

A GYÚRÓI Kft. eddigi K+F tevékenységének stratégiai motívuma volt a 80-90-es évek meghatározó mezőgazdasági erőgépének, a RÁBA STEIGER-nek az egyedi, majd sorozatban, mások számára, szolgáltatásként végzett felújítása. Ennek folyományaként lett a cég egyik érdekeltségének a célkitűzése, hogy a termelőknél üzemben lévő traktorok műszaki paramétereit és felszereltségét korunk elvárásaihoz igazítsa, felhasználva a váz-fülke fődarabokat. A korábbi fejlesztési projekt lezárása után azonban kiderült számunkra, hogy ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a mezőgazdasági gépek piacán, további fejlesztéseket kell végrehajtanunk. Piacelemzést követően vált világossá, hogy a kormányzás az a terület, ahol olyan innovációt vagyunk képesek nyújtani, melynek segítségével egy teljesen új, piacképes mezőgazdasági erőgép prototípust tudunk kifejleszteni.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: