Agrárvilág

Partnereink

Körültekintő fajtaválasztással növelhetjük a termésbiztonságot!

  • 2019. január 17., csütörtök 07:30
  • 333 View

Körültekintő fajtaválasztással növelhetjük a termésbiztonságot! A tavaszi búza a kevésbé mélyre hatoló gyökérzet miatt jobban ki van téve az időjárási viszontagságoknak, ezért a termésbiztonsága is kisebb, mint az őszieké. Egy kellően körültekintő fajtaválasztással azonban csökkenthetjük ezt a kockázatot.

Aki őszi lágybúzához hasonló termésátlagot és minőséget szeretne tavaszi vetésű búzával elérni, annak a Magyarországon legnagyobb területen szaporított Leguan Plus illetve a KWS Collada Plus nevű Karintiás fajtákhoz érdemes nyúlni. Valamint egy teljesen új genetikát képviselő tavaszi kalászost is választhat a termelő, ez az IS Jariella Plus,mely kimagasló terméspotenciáljával hívta fel magára a figyelmet az elmúlt szezon fajtakísérleteiben.

A sörárpa és a takarmányárpa ára között remények szerint várható lesz olyan mérvű ár különbség, amely egy kiváló, a malátázók, söripari vállalatok által is keresett fajta termesztésével kiaknázható!

A Karintia kettő, kiváló tavaszi sörárpa fajta kizárólagos jogával is rendelkezik. Ezek az Elektra Plus, illetve a KWS Amadora Plus. A Karintia Kft. termény üzletága a megtermett sörárpára szívesen tesz Önnek is vételi ajánlatot.

Nem tört meg az őszi durumbúza vetésekor tapasztalt vetési kedv lendülete sem. Továbbra is óriási a kereslet a tavaszi durum fajtákra is!

Az Ausztriában piacvezető Floradur Plus durumbúzát termesztők az elmúlt években jelentős ártöbbletet érhettek el, a kiváló üvegességnek, és rendkívül jó pigmentációnak köszönhetően.

De mi is az a „Plus technológia”? Ez egy minőségi mutató! A csávázó anyag feljuttatása mellett egy több komponensű mikroelem tartalmú magtrágyát kapnak vetőmagjaink, mely által jelentős csírázásbeli illetve fejlődésbeli előnyök érhetők el!

Napraforgó vetőmag terén 4 hibrid közül választhat az érdeklődő. A két Express toleráns hibrid a QC Toledo és a QC Rambo, és a két Clearfildes az Alvarez és az Imistar a kiváló ár érték aránnyal hívta fel magára a figyelmet.

Reméljük, hogy a rendezvényeinken Önnel is mihamarabb, személyesen is találkozhatunk!

Bízunk abban, hogy a www.karintia.hu honlapunkon található naprakész információkkal, a megújult és egyre bővülő fajtaválasztékunkkal, kedvező MŰTRÁGYA és NÖVÉNYVÉDŐSZER kínálatainkkal, továbbá a több mint 20 éves tapasztalatunkkal hozzá tudunk járulni az Ön sikeréhez is.

Ehhez kívánunk Önnek tengernyi termést!

Fajtáinkról és akcióinkról tájékozódjon honlapunkon vagy hívja a 94/572-054-es telefonszámot!

KARINTIA Kft. - a MAUTHNER CSOPORT tagja

Cím: 9800 Vasvár, Mártírok u. 50.
Telefon: 94/572-054
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.karintia.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: