Agrárvilág

Partnereink

Kivételes adottságok a termelésben a Leighton AGRIO hibridvetőmagjaival

  • 2019. január 23., szerda 07:05
  • 445 View

A LEIGHTON AGRIO Kft. a Peters&Burg Agrokémiai Holding tagja (1999), mely az Újvidéki Állami Kutatóintézet által kinemesített napraforgó, kukorica és szója vetőmagokat forgalmazza harmadik éve Magyarországon, illetve tíz éve a világ első számú napraforgó termesztő országban – Ukrajnában és Oroszországban.

Az újvidéki kutatóállomás 1938-óta végzi kiemelkedő nemesítői munkáját. Hazánkban ismert NS 40S búza, Amazon árpa és Odisszej tritikálé, mind az Újvidéki Állami Kutatóintézet fajtái. A Kutató Intézet volt az első nemesítők között, akiknek sikerült Imidazolin rezisztens napraforgó kinemesítése. Mára a cég igen széles nemzetközi kapcsolatokkal bír és 38 országban van jelen.

Az NS-SEME hivatalos és felelősség teljes magyarországi képviseletét a Leighton Agrio Kft. végzi.

Az elmúlt időszakban tapasztalható alacsony napraforgó terményfelvásárlási árak mellett egyre fontosabb a termelőknek a hektárra vetített költségek, amiben az általunk kínált vetőmagok termésstabilitása és alacsony ára megoldást nyújt.

A Leighton hibridek genetikai erőssége

Az elmúlt években mindig tapasztalhattunk valamilyen időjárási viszontagságot. Ezekre nem minden kukorica- és napraforgóhibrid reagál a kellő biztonsággal. Vannak olyan hibridek a piacon, melyek kiugró termést ígérnek, de ezt csak optimális feltételek mellett képesek teljesíteni. Ezzel szemben az Újvidéki genetika a változékony időjárási körülmények között is képes stabilan hozni az elvárt eredményeket. (Kiemelendő itt a tavaszi vetéskori alacsony hőmérséklet, virágzáskori csapadékmentes időjárás, illetve a sokszor ezzel együtt járó magas UV sugárzás.) Az Újvidéki nemesítésű hibrideknek kiemelkedő az alkalmazkodó képességük, a stabilitásuk, amely biztonságos és gazdaságos termelést jelent a gazda számára! Fontosnak tartjuk, hogy hibridek minden körülmény között képesek kihozni magukból a stabilan elvárható, körülményeknek megfelelő termésszintet. Szintén fontos értékmérő tulajdonság, hogy intenzív körülmények között, illetve kedvező időjárási feltételek teljesülése esetén képesek a kukorica és napraforgó hibridjeink a kimagasló terméseredmények elérésére. Tavalyi évben a Hajdúsági löszháton több 14 tonna/hektár feletti termést értek el a hazai termelők az általunk forgalmazott kukorica hibridekkel. A Rimisol CL napraforgó vetőmag is több termőhelyen bizonyított, ami akár a 4,5 tonna feletti termést is képes elérni hektáronként.

Az itthon forgalmazott napraforgó hibridjeinket a hazai teszteléseket követően Magyarországon állítjuk elő, és magyar fémzárral készítjük elő a termelők számára. A hazai előállításnak köszönhetően kivételesen jó ár/érték aránnyal tudjuk a termelők számára kínálni ezeket a hibrideket, amik segítséget nyújthatnak a gazdaságos és eredményes termelésben.

Kísérleti adatsorok eredménye, 2018. Leighton AGRIO                 Keresse fémzárolt zsákjainkat!


Leighton AGRIO Kft.

Cím: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 147.
Cégjegyzékszáma: 01-09-707613
Telefon: 1/307-4095
Email:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: