Agrárvilág

Partnereink

Ünnepélyes Arany Plakett átadás az AGROmashEXPO-n!

  • 2019. január 29., kedd 07:06
  • 439 View

Miből ered a 20-30-40 %-os energiamegtakarítás?

Sorra nyeri a trófeákat a Videokontroll, a Precíziós Szárítás és legutóbb a DryerDoctor szolgáltatásuk révén, a 100 %-ban hazai tulajdonú RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. Van a tarsolyukban OMÉK Gépesítési kategória I. díj, AGROmashEXPO Hazai Termékfejlesztési különdíj, de prémium oklevél is, a Greennovációs nagydíj különdíja és a DELFIN I. díj mellett.

A Videokontroll és a precíziós szárítás ismerős lehet olvasóink számára, többször is foglalkoztunk a témával cikkek és sajtóközlemények formájában.

„Haladunk előre, 65 db szemestermény-szárítóban üzemel Videokontroll, ebből 38 szárító már optimalizált formában működik. Az elmúlt hónapokban azon dolgoztunk, hogy még több referenciánk legyen együttműködő partnerünk, a KITE Zrt. partnerköréből is. Hálásak vagyunk bátor, mindig újat, jobbat akaró innovatív partnereinknek. Hogy méltóképpen kifejezzük elismerésünket, Precíziós Szárítás Arany Plakettet adtunk át a 2018-as AGROmashEXPO nyitónapján 23 partnerünknek – mondta Speiser Ferenc ügyvezető.

2019-ben folytattuk a hagyományt! Újabb 15 partnerünk vette át a díjat a kiállítás hivatalos megnyitója után, a G pavilon VIP termében. Ez a díj márkafüggetlen elismerés, azt igazolja, hogy a vízelvonás folyamata kontrollált, a kukoricát károsító hatásoktól mentes, nincs túlhevítés, nincs energiapazarlás. Az optimumtól való eltéréseket felderítjük. Ezután a precíziós beüzemelés mentén végigkísérjük a precíziós szárításhoz vezető sokszor rögös úton, az együttműködést vállaló, konstruktív szakmai stábot. Végül az így elért magasabb szintű üzemeltetési forma fenntartását is segítjük.

Mit jelent a precíziós beüzemelés?

Ez a DryerDoctor szolgáltatásunk, ami a Videokontroll által mért adatokra épül, enélkül nincs precíziós beüzemelés. A diagnosztizált eltéréseket pontról pontra műszaki beavatkozással korrigáljuk. Az eltérések leggyakrabban túlhevülésként jelentkeznek. A DryerDoctor szolgáltatás véget ér, ha a szárító a precíziós szárítás feltételeit kielégítő módon képes üzemelni és az elért eredményt a szárítózóna teljes felületéről az új maghőmérsékleti adatok visszaigazolják. Így jutunk el a precíziós szárításhoz.

Mitől függ a megtakarítás mértéke?

Attól függ, hogy a szárítózóna mekkora szakaszán szenved el a kukorica túlhevítést adott típusnál. Optimalizálás előtt nagy felületen igen magas, legalul 100 °C volt a jellemző maghőmérséklet 40-50 °C helyett ezen a szárítón, mely 40% megtakarítási lehetőséget kínált.

Ugyanis nem csupán a kukorica hevült fel, hanem a szárítóközeg is 100 °C közeli hőmérsékleten távozott a szárítótorony túlhevült szakaszából. Könnyű belátni, hogy a 40 °C helyett 80-100 °C-ra melegíteni óránként 40 000 m3 levegőt, majd kiengedni a szabadba, az veszteség. Nem beszélve az aminosavak és vitaminok, zsírok károsodásáról, a törtszem és por raktérben kifejtett kellemetlen hatásáról. Sikereinket már 38 optimalizált terményszárító objektív mérési adatai igazolják. A megtakarítás mindig adott szárítóra vonatkozik a gép optimalizálás előtti és utáni energiafelhasználása arányában, ami a korrekciót követő években nyereségként jelentkezik.”

Az AGROmashEXPO keretében rendeztük az ünnepélyes díjátadót:

Az Arany Plakett a minőségi szemestermény szinonimája, bízunk benne, hogy a kereskedelmi cégek felismerik és elismerik az ebből fakadó előnyöket is.

A precíziós szárítást 2018-ban megvalósító gazdaságok, azaz az idei díjazottak:

Aranyfürt Mezőgazdasági Kft. Szekszárd; Bécs Róbert E.V. Lent; Beremendi Mezőgazdasági Zrt. Beremend; Biritói Pusztabir Kft. Paks; CSEKŐ-KER Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Vásárosnamény; Domi Mezőgazdasági Kft. Lengyeltóti; "DUNA GYÖNGYE 2000" Mezőgazdasági Zrt. Dunaszekcső; Enyingi Agrár Zrt. Enying Mátyásdomb; Kampfl Mezőgazdasági Kft. Zalaegerszeg; Kányai Mezőgazdasági Zrt. Kánya; Mezőgazdasági Szövetkezet Hort; Sárvári Mezőgazdasági Zrt. Sárvár; Szalántai Mezőgazdasági Zrt. Szalánta; Szárító Forrás 2001 Kft. Perkáta; Vörösmarty Mezőgazdasági Kft. Kápolnásnyék;

Elérhetőségek:RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

Cím: 7700 Mohács, Kertész u. 9.
Telefon: 69/311-373
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: