Agrárvilág

Partnereink

Bemutatkozott az új magyar bormárka

  • 2019. március 11., hétfő 07:06
  • 176 View

Egységes, új magyar bormárkát hozott létre a Magyar Turisztikai Ügynökség a szakmai szervezetekkel közösen, amelynek küldetése, hogy növelje a hazai bor és borászatok nemzetközi ismertségét és népszerűsítse a kulturált borfogyasztást. A Borjog és bormarketing 2019 konferencián bemutatott új borarculat egységbe szervezi a magyar bor kommunikációját, rendszerbe szedi a 22 hazai borvidék számos szőlőfajtájának és borstílusának sokszínűségét.

Az arculat a személyességre épül, az egész kezdeményezés azon az alapon nyugszik, hogy a magyar bor mögött ott áll a magyar borász személyesen. Létrehozásánál három fontos szempont játszott szerepet. Egyrészt hogy egyedi történet jöjjön létre, olyan, amelyet még nem tartunk elhasznált üzenetnek a világban. Az is fontos szempont volt, hogy a rendszer ne ideológiát kommunikáljon, hanem azt a valós képet, amelyet ma a magyar bor jelent. Ezen kívül az is lényeges volt, hogy a rendszerben minden magyar borász benne lehessen, és a közös üzenet valamennyi borvidékünkre igaz legyen.

Az ágazati döntéshozók már rábólintottak a kezdeményezésre, a koncepció társadalmasítása megkezdődött. Az egységes magyar borarculat a ProWein 2019 nemzetközi szakmai borvásáron debütál március 17-én Düsseldorfban.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/bemutatkozott-az-uj-magyar-bormarka-5235344/

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: