Agrárvilág

Partnereink

Kiszámíthatóság is jellemezheti a hazai almapiaci együttműködést

  • 2019. április 08., hétfő 06:20
  • 373 View

A Tesco fontosnak tartja, hogy kínálatában egész évben elérhető legyen magyar eredetű alma. Mindez hasznos a kereskedőnek, a termelőnek és a vásárlónak is.

Az almatermesztés nagy hagyományokkal rendelkezik Magyarországon. A magyar alma kiváló ízű, egész évben elérhető gyümölcs. Tárolhatósági idejét, tárolás utáni minőségét a termelők évről évre technológia újításokkal, fejlesztésekkel javítják. Fajtaválasztéka korszerű, fokozatosan igazodik az európai piaci trendekhez. Fogyasztása nagymértékben javíthatja az általános egészségügyi állapotunkat, jót tesz a szívnek, a csontoknak, az agynak, de éppenséggel segít az elhízás elkerülésében is. A hazai termelők érdekében kiemelten fontos, hogy a magyar almatermesztés – minél jobban igazodva a vásárlók igényeihez – növelni tudja a versenyképességét és az ehhez hozzájáruló termesztéstechnológia színvonalát. Ezáltal a termelők kisebb egységnyi önköltséggel, nagyobb hatékonysággal tudjanak termelni. A siker másik záloga a megbízható, stabil értékesítési csatorna.

A Tesco számára kiemelten fontosak a magyar szállítók. Az áruházlánc szinte kizárólag magyar eredetű almát értékesít, amíg a gyümölcs minősége ezt lehetővé teszi. Az áruházban jelenleg elérhető 8 almafajta 18 terméke közül csak egyetlen külföldön termelt fajta található meg a polcokon.

A Tesco fontosnak tartja, hogy kínálatában egész évben elérhető legyen magyar eredetű alma. A cég szállítópartnereivel hétről-hétre együtt azon dolgozik, hogy a különböző fajták értékesítése a lehető legoptimálisabban alakuljon. A közös munka, együttgondolkodás a stabil partneri kapcsolat alapja, ami amellett, hogy segít biztosítani a termelők számára a tervezést, készletgazdálkodást, a vásárlók számára is lehetővé teszi, hogy folyamatosan jó minőségű, vonzó választékú és versenyképes árú magyar almát találjanak az áruházakban. A vásárlók folyamatosan keresik a magyar almákat. A tudatos vásárlók döntésükkel, amikor finom, hazai almát választanak a hazai termelés fenntartását, fejlesztését is támogatják. A tavalyi termés elegendő mennyiségű és jó minőségű almát hozott, ami a Tesco áruházakban még áprilisban is széles választékban megtalálható.

Termelőként, és Tesco partnerként Horváth Tibor, a Nagykálló-Tész Kft. tulajdonosa elmondta – Több mint 15 éve van jelen az általunk termelt alma a Tesco áruházakban. „Gyümölcsöző” együttműködésünkre a kiszámíthatóság és a kölcsönös megbecsülés jellemző, ami nagyban hozzájárul a stabil alapokra épített jövőbeli fejlesztési célok eléréséhez.

Forrás: http://www.nak.hu/agazati-hirek/mezogazdasag/146-novenytermesztes/99125-kiszamithatosag-jellemzi-az-almapiaci-egyuttmukodest

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: