Agrárvilág

Partnereink

A fűszerpaprika-termelők ismét igényelhetik a csekély összegű támogatást fémzárolt vetőmag vásárlására

  • 2019. máj. 05., vasárnap 14:05
  • 239 View

A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37./2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.

A támogatás igénybevételéhez a 17./2019. (IV. 24.) számú Kincstár Közleményben rendszeresített nyomtatványt 2019. május 1. és augusztus 5. közötti időszakban kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz (Kincstár) az előírt mellékletek csatolásával együtt.

A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, 2018. október 20. és 2019. április 30. közötti időszakban vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta.

A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével határozza meg a Kincstár.

Forrás: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/-/a-fuszerpaprika-termelok-ismet-igenyelhetik-a-csekely-osszegu-tamogatast-femzarolt-vetomag-vasarlasara

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: