Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Hozamtérképezés – a precíziós gazdálkodás alappillére

  • 2019. június 20., csütörtök 09:26

A táblán belüli különbségek feltárásának egyik legjobb módszere a hozamtérképező rendszerrel történő adatgyűjtés. Ezzel a módszerrel egzakt információt kapunk a különböző táblarészeken elért hozamokról, amely fontos a következő kultúra tápanyag utánpótlásának megtervezéséhez.

A Topcon YieldTrakk hozamtérképező rendszer legfőbb előnye a márka egyéb megoldásainál is megszokott egyszerű kezelhetőség, pontos működés és alacsony karbantartási igény. A hozam adatokon kívül a rendszer naplózza a szemnedvességre vonatkozó értékeket is, továbbá egy dőléskompenzációs modulnak köszönhetően a felszíni egyenetlenségek sem befolyásolják mérésünk pontosságát. A rendszer pontosságát tovább fokozza, hogy a vágóasztal szakaszokra osztható, melyet a rendszer automatikusan képes ki-be kapcsolni a lefedési térképezés függvényében.

A hozamtérképező rendszernek már a valósidejű adatai is segítenek bizonyos döntések meghozatalában, például folytassam-e az aratást adott nedvességtartalom mellett? Vigyem szárítóba a terményt?

Bérmunka szolgáltatás esetén igen pontossá és korrekté tehető az elszámolás, hiszen a termény mennyisége és a learatott terület nagysága is egzakt módon meghatározható a rendszer segítségével.

A betakarítás adatainak későbbi elemzéséből egyértelműen kiderül, hogy az adott évben megválasztott technológiám, illetve vetőmag típusaim a táblák különböző adottságú területein hogyan teljesítettek, melynek tanulságai felhasználhatóak a következő évek gyakorlatában.

A Yieldtrakk további előnye, hogy a rendszer kalibrálásának folyamata nem akasztja meg a munkát, hiszen a terménykalibráció normál munkakörülmények között történik és ideális esetben évente egyszer szükséges kultúránként megtenni.

A keletkezett adatok kimenthetők munkajelentésként PDF dokumentumban, további feldolgozáshoz pedig standard .shp, vagy .isoxml formátumban.

További információért látogasson el a www.agropilot.hu weblapunkra, vagy keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén:

Elérhetőségek:

AgroPilot Kft.

 

Cím: 6500 Baja, Szent László u. 122.
Telefon: 70/886-5200
Honlap: www.agropilot.hu
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Bíró János

Telefon: 70/886-5204
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Karpjuk György

Telefon: 70/886-5200
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: