Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Mintegy 120 milliárd forint jut az állattartó gazdaságok beruházásaira

  • 2019. június 12., szerda 07:12

Farkas Sándor, az agrártárca parlamenti államtitkára a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon közölte, a vidékfejlesztési program keretében csaknem 120 milliárd forint forrást különítettek el az állattartó gazdaságok beruházásaira, 43 milliárd forintot az agrár környezetgazdálkodáshoz kapcsolódó intézkedésekre és 33 milliárd forintot az ökológiai gazdálkodás támogatására.

Idén a kormány több mint 19 milliárd forintot szán a sertéságazat és több mint 13 milliárd forintot a baromfiágazat állatjóléti támogatásaira – mondta a politikus. Farkas Sándor az elmúlt időszak közösen elért eredményei közül kiemelte, hogy a hús- és tejhasznú tehénállományt 2010-hez képest 93 ezer egyeddel, 402 ezerre sikerült emelni. Farkas Sándor az elmúlt évek sikerei között említette az élőállatokat és különböző hústermékeket érintő forgalmiadó-csökkentéseket.

Az államtitkár hangsúlyozta, az állategészségügyei világszervezet, több európai ország, valamint Törökország elismerte az elmúlt években Magyarország kéknyelv-fertőzés mentességét. Ezen felül sikerült megvédeni a magyar sertésállományt az afrikai sertéspestistől.

A kínai sertéspestis termeléscsökkentő hatása minden bizonnyal tartósan óriási piaci keresletet jelent az európai hústermékek iránt – mondta a politikus.

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/a-kormany-tamogatja-az-allattenyesztest

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: