Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Kapacitásbővítő fejlesztés az Agrosprint Zrt. nyírlugosi gyáregységében

  • 2019. máj. 10., péntek 06:13

Több mint 2,1 milliárd forintból növelte feldolgozó- és tárolókapacitását a gyümölcsök és zöldségek feldolgozásával és gyorsfagyasztásával foglalkozó karcagi székhelyű Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékfeldolgozó Zrt. a nyírlugosi gyáregységében.

A magyar családi tulajdonban lévő vállalat közleménye szerint a beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán nyert 750 millió forint európai uniós támogatással valósult meg. A feldolgozási kapacitás növekedését szolgálta a technológiai gyártóvonalak fejlesztése, az új fagyasztóalagút telepítése és az azt támogató új hűtési rendszer integrációja a meglévő rendszerükbe. A fejlesztés eredményeként a nyírlugosi gyáregységben 19 ezer tonnáról 32 ezer tonnára nőtt a termelési kapacitás.

Az új mélyhűtő tárolók felépítésével a tárolókapacitás is nőtt, több mint 50 százalékkal. A fejlesztések hozzájárulnak a cég versenyképességének javulásához, piacai megtartásához, illetve a tervezett piacbővítéshez – jelezték.

A cég tájékoztatása szerint az AgroSprint Zrt. belföldi értékesítésének nettó árbevétele 2018-ban meghaladta a 3,2 milliárd forintot, külföldi értékesítésének nettó árbevétele a 8,1 milliárd forintot. Több mint 35 országgal alakítottak ki kereskedelmi kapcsolatokat, partereik vannak Európában, a Távol- és a Közel-Keleten, illetve Kanadában. A társaság adózott eredménye 2018-ban mintegy 970 millió forint.

A vállalat a kilencvenes évek végén építette fel gyorsfagyasztó hűtőüzemét Karcagon, 2005-ben útjára indította leányvállalatát Romániában, a Maros megyei Beresztelkén. A cég 2008-ban megvásárolta nyírlugosi fagyasztóüzemet, így bővítve a zöldség-gyümölcs termékpalettát. Ma már több mint harmincféle terméket dolgoznak fel üzemeikben. A cégnél a leányvállalatokat is beleszámítva csaknem 250-en dolgoznak.

Forrás: https://szon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/kapacitasbovito-fejlesztes-az-agrosprint-zrt-nyirlugosi-gyaregysegeben-3168977/?fbclid=IwAR0hU1dD93kdSEPd-Y7-bf0q-IajibZqVPJTEmyfgMDMY-5XUYAy0x4drfc

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: