Agrárvilág

Partnereink

A Topigs Norsvin új spermahígítót vezet be

  • 2019. június 20., csütörtök 09:25
  • 653 View

A Topigs Norsvin egy új spermahígítót vezet be, a neve Solusem Bio+. Ez a hígító meghosszabbítja az eltarthatóságot, új antibiotikum-összetétele révén a spermiumsejtek hosszabb ideig maradnak termékenyítőképesek. Lehetővé teszi az adagok gyártástól számított hosszabb időn át való felhasználását a termékenység vagy az alomméret csökkenése nélkül. Az új hígító segítségével a mesterséges termékenyítő állomások még tovább tudják emelni termékeik minőségét. A hosszabb eltarthatóság megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a kansperma forgalmazását.

Az új, hosszú élettartamot biztosító hígítót laboratóriumi-, és széles körben telepi körülmények között is tesztelték. Hollandiában 12 hízó előállító telepen több, mint 6500 kocát termékenyítettek a Solusem Bio+ hígítóval előállított kanspermával. A termékenyítéseket a spermaadagok gyártását követően különböző időpontokban végezték, melyeknek nem volt szignifikáns hatása a termékenységi eredményekre. Ezzel megegyezően nem tapasztaltak romlást az alomnagyság és a termékenyülési arány tekintetében sem, mindkettő ugyan olyan magas volt mind a friss, mind a hosszabb ideig tárolt kansperma esetében.

Ezen laboratóriumi és üzemi kísérletek eredményeinek ismeretében a Topigs Norsvin úgy döntött, hogy elkezdi használni a Solusem Bio+ hígítót szabadalmazott hígítójaként. 2019 folyamán kerül bevezetésre első körben azon mesterséges termékenyítő állomásokon, melyek az AIM Worldwide szerződött partnerei. Az AIM Worldwide a Topigs Norsvin mesterséges termékenyítési (AI) „márkája”, amely évente 13 millió adag kansperma előállítását felügyeli világszerte.

A Topigs Norsvinról:

A Topigs Norsvin sertésgenetikai vállalat hírneve többek között abban áll, hogy innovatívan közelíti meg az új technikák alkalmazását, és folyamatosan a költséghatékony sertéstermelés áll figyelme középpontjában. A kutatás, innováció és a genetikai előrehaladás elterjesztése a vállalat sarokkövei. A folyamatos és erős termékfejlesztés lehetővé teszi, hogy ügyfelei jelentős hozzáadott értéket állítsanak elő termelésük során.

                               


Topigs Norsvin Közép-Európa Kft.

Cím: 2053 Herceghalom, Gesztenyés út 1.
Telefon: 70/606-5971
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.topigsnorsvin.hu

 

 

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: