Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át Nemesvámoson

  • 2019. október 03., csütörtök 12:05

Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át a Veszprém megyei Nemesvámoson, a beruházás 274 millió forintba került.

Dr. Viski József az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Programból 80 milliárd forintot szánnak az önkormányzatoknak, amelyből iskolák, óvodák, utak, munkahelyek épülhetnek a versenyképesség megőrzése, megerősítése érdekében. Hozzátette az Agrárminsztérium célja a vidéki vállalkozások támogatása, ezen keresztül a munkahely teremtés és a helyi közösség életminőségének javítása.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere elmondta: 114 millió forintos uniós támogatásból finanszírozták a 830 négyzetméteres agrárlogisztikai központot, 50 millió forintból épült meg a 250 négyzetméteres hűtőház, a hozzá kapcsolódó vásártérrel és parkolóval a Vidékfejlesztési Program támogatásából, valamint 100 millió forintba került a 4,5 kilométer hosszú mezőgazdasági út, 10 millió forintból pedig traktort vásároltak.

Kiemelte: a beruházás célja, hogy minél több, helyben termelt alapanyagot tároljanak és dolgozzanak fel. Az egy év alatt elkészült környezettudatos beruházásnál napelemet használtak, a terményt helyben tárolják, feldolgozzák és helyben is értékesítik, így nincs szükség szállításra.

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/videkfejlesztesert-felelos-allamtitkarsag/hirek/agrarlogisztikai-kozpontot-es-hutohazat-adtak-at-nemesvamoson

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: