Kövesd te is!

Agrárvilág

Partnereink

Újra lehet pályázni erdészeti gépekre

Ismét megnyílt az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” című (VP5-8.6.1-17 kódszámú) pályázati felhívás. A támogatási kérelem benyújtásának utolsó határideje 2020. december 31-re módosult.

A felhívás célja az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához és a természetközeli gazdálkodási módok elterjedéséhez szükséges eszközök és géppark kialakításának ösztönzése, valamint az erdei termékek és melléktermékek gazdasági hasznosításához szükséges elsődleges feldolgozást szolgáló gépek és berendezések biztosítása, beleértve a lokális megújuló energia rendszer kiszolgálását, faipari feldolgozás előkészítését szolgáló gépeket, technológiát is.

Támogatási kérelmet az a személy/szervezet nyújthat be, aki/amely rendelkezik a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 28. §-a szerint ügyfél-azonosítóval.

A pályázat keretén belül támogatható tevékenységek az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához szükséges gépek és eszközök beszerzésére irányulnak, melyek:

1. az erdőgazdálkodásban használt gépek,
2. fatermékek felkészítését szolgáló gépek,
3. erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását vagy tárolását szolgáló fejlesztések.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg a korábbi 4,00 milliárd Ft-hoz képest 6,33 milliárd Ft-ra emelkedett. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: támogatást igénylőnként maximum 100 millió Ft. A támogatási intenzitása a Közép-Magyarországi régióban 40 %, az összes többi régióban 50 %.

Forrás: https://www.palyazatihirek.eu/mezogazdasagi-palyazatok/4275-ujra-lehet-palyazni-erdeszeti-gepekre

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: