Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Autók az Agrárvállalkozók számára!

  • 2020. február 21., péntek 09:42

Nem csak haszongépjármű, egy a cégedet, tevékenységedet és az egyéniségedet is képviselő egyedi megjelenés a Pickup4x4 segítségével!

Az agrárvállalkozás egyik legfontosabb kiegészítője a tevékenységhez választott megfelelő jármű. Természetes, hogy a körülményekhez, igényekhez, és egyedi igényekhez illeszkedőnek kell lennie. A mai napig közkedvelt modell a mezők, földek és az úttalan utak bejárásához a ma már egyébként kultusznak számító Lada Niva, ami jócskán ébreszt bennünk nosztalgikus élményeket. Ugyanakkor a Niva helyett sokkal inkább a Pick-up típusokat szánják ma már az agrárium célközönségnek az autógyártók, melyek jó alapot képeznek terepjáró képességükkel, közel 1 tonnás (általános) terhelhetőségükkel, és persze a teherautós szívósságukkal. Nyilván az autógyártók több felhasználási területre is próbálnak célozni egy-egy modelljükkel, így a mai Pick-up-ok már közel személyautós komforttal biztosítják, hogy a napi használat során is megfeleljenek minden igénynek.

Mint munkaeszköz, egy jó alap, amely széles választékban elérhető az olcsóbbtól a drágább, de erősebb, kényelmesebb, nagyobb verziókig. És itt jön a képbe a Pickup4x4 Kft. – Limitless Accessories (www.pickup4x4.hu) által kínált kiegészítők széleskörű kínálata, mely abban segít, hogy a jól megválasztott alapot egyedivé, és a saját igényekhez illeszkedő célszerszámmá alakíthassuk. Ehhez érdemes végigmenni, hogy mire is van szükség egy minden igényt kielégítő „agrárautó” esetében.

Az első, és talán legfontosabb, hogy a járatlan utakon, sárban, hóban, mély homokban biztonságosan, stabilan tudjon közlekedni a jármű. Egy gyári autó terepjárásra ugyan fel van készítve, de első lépésben ajánlott a gumikat és ezzel együtt a felniket is terepjárásra alkalmasabbá tenni. Ebben segítenek a KMC kifejezetten Pick-up-ra tervezett amerikai felnijei AT vagy MT terepabroncsokkal, mely így 25%/75% vagy 75%/25% terep/aszfalt használatra optimalizálhatunk. Természetesen igény esetén ennél intenzívebb terepjárás esetére is tud a Pickup4x4 Kft. ajánlani speciális abroncsokat sőt, ha azt szeretnénk, hogy Pick-up-unk még jobb terepképességgel rendelkezzen akkor erősen ajánlott a futóműemelés (ARB Old Man Emu) is ami igencsak hasznos megoldás lehet annak, aki gyakorta letér az aszfaltról. 

Ha már a terepjárás kérdése megoldódott, akkor jöjjön a védelem.  Az úttalan utak váratlan meglepetései által okozott sérülésekkel szemben az autó alját haspáncél szettel érdemes védeni, melyből acél és alumínium is választható. A karosszériát védőfóliával lehet megóvni az útra belógó bokrok ágaitól. Nem utolsó sorban a fólia igény esetén lehet karcálló, öngyógyuló, terepmintás, vagy ha egy vagány autót szeretne az ember a hétköznapi megjelenéseire, akkor bármilyen színű.

Ha esetleg elakadásra kerülne a sor, hasznos kiegészítő lehet az önmentő csörlő, mely rendkívül hasznos lehet az erdő - mező felázott nyomvályújába ragadt 2,5 tonnás jármű mentéséhez. Ezeknek a csörlőknek a rögzítései speciális autóspecifikus megoldások, melyek vizsgakötelesek. Ebben is segítséget nyújt a Pickup4x4 Kft. Csörlők természetesen egyéb célokra is használhatóak, ilyen például a táp, vagy bála szállításakor a raktérre való felpakolás. Ehhez a platóra szerelt bukókerethez, vagy a platóba szerelt rögzítőrendszerhez erősített munkacsörlő szükséges.

Amennyiben egy munkafolyamat este a sötétben zajlik és valamit szeretnénk felrámpázni a platóra, hasznos kiegészítők lehetnek a Limitless Accessories LED lámpái. Munkalámpák, melyekkel a platót, vagy az autó környezetét lehet megvilágítani, esetleg szúrófénnyel az éjszakai terepen is lehet magunk előtt nappali világosságot teremteni néhány pici kapcsoló segítségével.
 

Kifejezetten hasznos kellék az agrárvállalkozók számára, ha a platóra szerelt tárolódobozt alkatrészek szállítására tudják használni, így rendszerezve a szükséges kellékeket, ezáltal megóvva őket a szállítás közbeni sérülésektől.

És természetesen amennyiben a vadászat is szóba jön – jellemzően a természetet, földet, erdőt szerető embernél – a tároló rendszer a fegyvertárolástól, a vadász eszközök biztonságos szállításáig rendelkezésre áll.
 
A vadászathoz szükséges kiegészítőkről részletes információt a www.pickup4x4.hu weboldalon talál. A cég munkatársai segítőkészen állnak rendelkezésre a Pickup4x4 Kft. – Limitless Accessories honlapján megtalálható elérhetőségek mindegyikén.

 

P. Buzogány Zsolt
Cégvezető
20/5678-678

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: