Kövesd te is!

Agrárvilág

Partnereink

Növényvédőszer maradvány vizsgálatok

A múlt század második felében egyre inkább szükségessé vált a nagyüzemi gabona és kertészeti termelés, annak érdekében, hogy ki tudják elégíteni a fogyasztók megnövekedett mennyiségi és minőségi igényeit.

A nagy termésmennyiségek jó minőségben való biztosításához elkerülhetetlenné vált az intenzív növényvédelem, amely megbízható védelmet nyújt a kultúrákban megjelenő kártevők, mint pl.: baktériumok, gombák, gyomnövények, rovarok, egyéb növényi és állati élősködők ellen.

A növényvédelemben alkalmazott vegyszerek hátránya, hogy bizonyos esetekben lassan, vagy egyáltalán nem bomlanak le, és bomlástermékeik is toxikusak lehetnek. Bekerülve az élelmiszerláncba, kimutathatók a takarmányokban, az élelmiszer alapanyagokban, valamint évekig megmaradhatnak a felszíni és felszín alatti vizekben, talajokban.

Az Európai Unióban a 396/2005. számú EU rendelet szabályozza élelmiszerekben és azok alapanyagaiban a növényvédőszer maradványok megengedett maximális mennyiségét (MRL). A megengedett határértékekről az alábbi linken kaphatunk tájékoztatást:
https://ec.europa.eu/food/plant/pesticides/eu-pesticides-database/public/?event=pesticide.residue.selection&language=EN

A Bálint Analitika Kft. laboratóriuma immár 25 éves tapasztalattal, akkreditált módszerekkel, gyakorlott szakemberek közreműködésével végzi a növényvédőszer maradványok vizsgálatát. 

Legújabb fejlesztéseinknek köszönhetően jelenleg több, mint ötszáz, Magyarországon, Európában és más kontinenseken forgalmazott, forgalomból kivont növényvédőszer hatóanyagot és ezek bomlástermékeit tudjuk vizsgálni nagy érzékenységű GC-MS/MS és HPLC-MS-QTRAP berendezéseink kombinált alkalmazása segítségével. A széles spektrumú screening vizsgálataink alacsony kimutatási határokkal detektálják a mintákban előforduló növényvédőszer maradványokat és azok metabolitjait. 

Vizsgálatainkkal hatékonyan segítjük megrendelőinket a biztonságos élelmiszerek termesztésében, gyártásában és forgalomba hozatalában, ezáltal hozzájárulunk a fogyasztók egészséges táplálkozásához. 

Várjuk megtisztelő érdeklődésüket, kérje árajánlatunkat!

Az Önök szolgálatában

BÁLINT ANALITIKA KFT.
Mérnöki Kutató és Szolgáltató Laboratórium
NAH-1-1666/2019 számon akkreditált vizsgálólaboratórium

Kapcsolat:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.laboratorium.balintanalitika.hu
Etelaky Béla: +36 20 290 5999
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Krizsánné Rita: +36 20 279 6250
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: