Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Újdonság az intenzív sertés- és nyúl-takarmányozásban!

  • 2020. december 22., kedd 16:23

HERBAMIX BASIC TIME premix

Összetevők:

  • Kakukkfű-illóolaj (fő hatóanyag: karvakrol)
  • Fokhagyma-illóolaj (fő hatóanyag: allicin)
  • Fahéj-illóolaj (fő hatóanyag: fahéjaldehid)
  • Rozmaring-illóolaj (fő hatóanyag: rozmaringsav)
  • Teafa-illóolaj (fő hatóanyag: cineol)
  • Katechu akác gyantájának esszenciájaVédett csersav 

Összegzés a premix hatásairól:

Erélyes antioxidáns hatásánál fogva a takarmányba keverve védi annak zsírsavtartalmát az avasodástól, megnyújtja a takarmány eltarthatósági idejét, javítva a takarmány ízét, fokozva az étvágyat.

Fokozza a bélbeli emésztés hatásfokát, csökkenti a fajlagos takarmány-felhasználást.

Növeli a szervezet nem specifikus ellenállóképességét, emésztőszervi- és légzőszervi megbetegedések kiegészítő kezelésére sikeresen alkalmazható.

Javítja a hús minőségi paramétereit (porhanyósság, hűtési veszteség, sütési veszteség, vízmegtartó képesség), növeli a nyers hús eltarthatóságát, pozitívan befolyásolja a hús organoleptikus megítélését. 

Javallat:

Folyamatos takarmányba való bekeveréssel emésztőszervi problémák mérséklésére, hasmenések megelőzésére, természetes hozamfokozásra, a jobb emésztés, a jobb tápanyag-felszívódás elérése érdekében és a vastagbélbeli antimikrobális hatás céljából.

Támadáspontok:

Több ponton hatva, komplexen védi és támogatja a gyomor, a vékonybél és végül a vastagbél nyálkahártyáját, az ott folyó tápanyag- és folyadék-felszívódást.

Az alkalmazott fűszer-illóolajak egyrészt fokozzák az emésztőnedvek termelődését, ami által javul a takarmány megemésztése és javul a tápanyag-felszívódás hatásfoka.

Az alkalmazott fűszer-illóolajak másrészt erélyes antimikrobális tulajdonságú hatóanyagokkal rendelkeznek, melyek mindegyike széles spektrumú vírus-, gomba-, baktérium- és protozoaellenes hatású természetes vegyület.

Az alkalmazott fűszer-illóolajak harmad-részt erélyes antioxidáns tulajdonságúak is, nem csak megkötik a káros szabadgyököket, hanem csökkentik azok keletkezését is.

Fejlesztésünk első ütemének lényege, hogy a növényi hatóanyagokat elnyújtott hatással két fázisban aktivizáljuk a bélcsatorna teljes hosszában.

Az I. fázisban olyan adszorbens és emulgeáló segédanyagok vannak, amelyek lehetővé teszik a hatóanyagok tökéletes eloldódását a gyomor és a vékonybél nedves tartalmában, így azok itt tudják kifejteni emésztés-élettani szempontból kedvező hármas hatásukat (emésztésjavítás, kórokozógátlás, szabadgyök-fogás).

A II. fázisban már más segédanyagok vannak, amelyek hatására a növényi hatóanyagok sértetlenül áthaladnak a gyomron és a vékonybélen, így azok csak a vastagbélben tudják kifejteni emésztés-élettani szempontból kedvező hármas hatásukat (emésztésjavítás, kórokozógátlás, szabadgyök-fogás).

Fejlesztésünk második ütemében az így kialakított elnyújtott hatású antimikrobális hatást egy különleges védett csersav származékkal egészítjük ki, amely a gyomor és a vékonybél nyálkahártyát nem vonja be, hogy azon a szakaszon ne gátolja a tápanyag-felszívódásért felelős hámsejteket, csak a vastagbél nyálkahártyájának hámsejtjeit edzi.

Fejlesztésünk harmadik ütemében

a komponenseket speciális élelmiszer-színezékekkel jelöljük, hogy a felhasználó az állattartó telepen a takarmánysilóból kivett medikált takarmánymintából a helyszínen tudja ellenőrizni a termék bekeverésének tényét és a hatóanyagok elkeveredésének egyenletességét is. Mellőzve így a költséges laborvizsgálatot!

A terméktől a gyakorlatban azt várjuk, hogy az intenzíven hizlalt sertés- és nyúltartásban csökkenthetjük a legnagyobb költséget jelentő fajlagos takarmány-felhasználást, fokozhatjuk az intenzív testtömeg-gyarapodást, csökkenthetjük a hasmenéses megbetegedéseket és elhullásokat, lerövidíthetjük az elkészülési időt, összességében az intenzív állattartás jövedelmezőségét tudnánk javítani!

Adagolás:

1 kg termék/1 tonna takarmány (minden korosztálynak)

Segítség az antibiotikum-mentes állat-tartási technológiák kialakításához!

 

Elérhetőség:

Herbamix Trade Kft.

1144 Budapest, Gvadányi u. 13.
Telefon: 70/318-1543
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlapwww.herbamix.eu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: