Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Az idei kutatók éjszakáján is tojással volt te(l)jes a program

  • 2020. december 22., kedd 16:36

Az idei évben november 27-én és 28-án került megrendezésre a már tradicionálissá vált Kutatók Éjszakája rendezvény. A Kutatók Éjszakájának célja, hogy az egyes tudományágakat és azok kutatásait közérthető nyelven mutassa be az érdeklődőknek. Az egyes kutatási helyek, egyetemek, kutatóintézetek minden korosztálynak kínálnak érdekes, interaktív programokat. Az idei évben rendhagyó módon a rendezvény on-line formában került megrendezésre, így az érdeklődök a fotelből ülve nyerhettek betekintést az érdekesebbnél érdekesebb kutatások kulisszái mögé.

Ebből természetesen mi sem maradhattunk ki, így a Capriovus Kft. és a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszékének csapata közösen szervezett programmal várta a „tojástudomány” iránt érdeklődőket. Az online felület ellenére szép számban vettek részt kicsik és nagyok az idei programunkon is, mely már címével is az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozásra hívta fel a figyelmet.

Tojással te(l)jes az élet” hangzott az idei rendezvény kapcsán megfogalmazott szlogenünk, mellyel a legújabb kutatási területünkre, az innovatív, tojásfehérje alapú tejhelyettesítőkre szerettük volna fókuszálni. A programjainkon élő közvetítés keretein belül mutattuk be a tojástermékeket és a tojásfehérje alapú tejhelyettesítő termék-családunkat, a ToTu termékcsaládot.

A ToTu termékek tojásfehérjéből készülnek, így természetesen semmilyen tejeredetű komponenst (laktóz, tejfehérje) nem tartalmaznak, így a tejalkotókra érzékeny, vagy ezekkel szemben allergiás tüneteket mutató fogyasztók teljes mértékben használhatják a tejtermékek helyettesítésére. Emellett a ToTu termékek szénhidrátot és zsírt sem tartalmaznak, így nem emelik meg a vérben az inzulinszintet, tehát a cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával küzdők, sőt fogyókúrázók is fogyaszthatják. A ToTu termékek magas fehérjetartalmának és kiváló minőségű aminosav-összetételének köszönhetően a sportolók számára kedvező élettani hatással bír a termékek fogyasztása, hozzájárulhat a megfelelő izomtömeg kialakításához táplálék-kiegészítők fogyasztása nélkül. A ToTu termékek kedvező összetételüknek köszönhetően jól illeszthetők be testsúlycsökkentő diétákba, ahogyan a divatos táplálkozási trendekbe is jól illeszthető (pl. paleolit vagy ketogén diéta).

ToTu-val készített „három kívánság torta” (Szabó Anita műve és fotója)

 

A Kutatók Éjszakáján a ToTu termékek kapcsán számos kérdést kaptunk az érdeklődőktől. Például választ kaphattak arra a kérdésre, hogy milyen konyhatechnológiai tulajdonságokkal rendelkeznek a ToTu termékek és ennek tükrében hogyan készíthetnek vele ízletes fogásokat otthonukban. Természetesen a kérdésre a válasz igen egyszerű: A ToTu termékek a tejtermékekhez igen hasonló konyhatechnológiai tulajdonságokkal bírnak (pl. a ToTu túró a tehéntúróhoz hasonló morzsalékos, „karfiol rózsákhoz” hasonló állományával ugyanúgy használható fel sütéshez-főzéshez, ahogy a tehéntúró).

Az esemény tapasztalatit összefoglalva elmondhatjuk, hogy az idei évben is egy igen sikeres, nagyszámú érdeklődőt vonzó ismeretterjesztő-tudományos rendezvényen vehettünk részt. Köszönjük a Szervezőknek, hogy idén is csatlakozhattunk a sikerhez és reméljük, a következő években is velünk folytatódik a sikersorozat.

 

Elérhetőség:

 

CAPRIOVUS Kft.

Székhely:
Cím: 2317 Szigetcsép, Dunasor 073/72 hrsz.
Telefon: 24/513-660; 24/513-661;

Rendelésfelvétel, kereskedelmi információk:
Telefon: 24/418-296; 24/418-297; 24/418-298;
Mobil:  20/373-8528

Mintabolt:
Cím: 1147 Budapest, Telepes utca 51.
Nyitvatartás:
H-Cs: 8.00 – 15.30; P: 8.00 – 14.00; Sz,V: Zárva
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.capriovus.eu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: