Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Egyedi innovatív szerkezetek és építő-anyagok a pécsi tudományegyetem általános orvosi kar új pécsi campusának építésénél

  • 2020. december 22., kedd 17:06

Mostani írásunkban egy még a tavalyi évben elindult, de csak 2020-ban elkészült és átadott projektet kívánunk bemutatni. A Pécsi Tudomány Egyetem Általános Orvosi Kar új pécsi campusának építésénel vonultattunk fel egyedi innovatív szerkezeteinket és építőanyagainkat. Az új Campus méltán beleillik azon kiemelt projektek sorába, amelyek a Knauf Insulation és a Knauf dicsőségfalán szerepelhet. Ráadásul ez a projekt teljes egészében a két Knauf leányvállalat közre-működésével valósult meg, a tervezéstől a kivitelezésig, és jól mutatja az együttműködés hatékonyságát.

Az épület kialakításánál mind a nagy, mind a kisméretű előadók, folyosók, éttermek, laborok megvalósításánál kiemelt feladat volt a kiváló akusztikai hatás elérése, és ennek való megfelelés, miközben az esztétikai megjelenést is szem előtt kellett tartani. Ezen követelményeknek tökéletesen megfelel a Heraklith fagyapot lemez.

A Knauf a szerkezetek kialakításánál a Cleaneo lyuggatott akusztikus építőlemezekkel felépített válaszfal és mennyezeti rendszereket ajánlotta, melyet a tervező a különböző méretű és formájú lyuggatású építőlemezek kiválasztásával tett egyedivé.

A falszerkezet kivitelezése, hogy ne legyenek zavarók a folyósó és más előadók zajterhelései, a Knauf W113 falszerkezettel valósult meg, melyen a legkülső 3. réteg maga az akusztikai építőlemez volt.


A Knauf W113 falszerkezet rajza Knauf Insulation szigeteléssel

A mennyezet kialakításánál D112 szerkezet került beépítésre, és itt is ezen Cleaneo építőlemezek kerültek fel a szerkezet fegyverzeteként.


Az étkező mennyezete

A mennyezeten a szimmetria, míg a falakon a “tervezett kavalkád”, az építőlemezek “mintázatának vegyítése” volt a belső építész célja. A kivitelezés során igen nagy figyelmet igényelt ez a kivitelező PÉMF Kft. (Nagy Péter) számára, hogy a tervezett esztétika vegyüljön az oly fontos akusztikával. A falszerkezetek 150 cm-es alsó része egy statikailag erősebb építőlemezzel lett kialakítva a Cleaneo akusztikus lapok helyett a közlekedésből adódó sérülések elkerülése végett.


Az egyik nagy előadó

Az épület 2021. szeptemberétől fogadja a pécsi Tudományegyetemre érkező belföldi-, és külföldi hallgatókat, és méltán lesz büszkesége az egyetemi oktatóközpontoknak a városban.

 

Kivitelező: ZÁÉV Zrt.

Megköszönve egész éves megtisztelő figyelmüket:

A Knauf Insulation csapata

Elérhetőségek:

Knauf Insulation Kft.

Cím: 2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: 23/889-844
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.knaufinsulation.hu 

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: