Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

A FARKAS SZERVIZTECHNIKA KFT. EBBEN AZ ÉVBEN IS SIKERREL MUTATKOZOTT BE AZ ORSZÁGOS KIÁLLÍTÁSOKON

  • 2020. december 23., szerda 14:41

A FARKAS SZERVIZTECHNIKA Kft. 2004. novemberében alakult családi vállalkozásként. A megalakulást több évtizedes szakmai tapasztalat alapozta meg, melynek ismerete nagyban megkönnyítette az elindulást.

Kezdetben kizárólag műhelytechnikai berendezések kereskedelmét végezte. Termékeik nagyrészt olasz és német gyártók produktumai, pl.: Emiliana Serbatoi, SWIMER, Piusi, Pressol, Cattini, TOMES, stb. Ezen gyártók termékei, a kimagasló minőségükkel és forradalmian új technikai vívmányaikkal hódítják meg a hazai piacot.

A cég már a kezdetektől, 2005-óta részt vesz a hazai országos és regionális kiállításokon. 

Az idei évben ezek közül – a pandémia miatt – a januári AGROmash EXPO mellett lényegében csak a Farmer-Expo, Debrecenben és a Bábolnai Gazdanapok, Bábolnán került megrendezésre. Ezeken viszont nagy számban keresték fel a céget a tankolási rendszerek és kenéstechnika iránt érdeklődők. Ennek apropóján beszélgettem Farkas Gábor ügyvezető igazgatóval.

A kettős azonosítású tankoló automatájuk idén rangos elismerésben részesült az AGROmash EXPO-n.

Így van, 2020. januárjában a budapesti rendezvényen prémium termékként PRÉMIUM Oklevelet kapott, egyedüliként ma a piacon elérhető tankoló automaták között.

Milyen szempontok szerint bővítik a portfóliójukat?

Jelenleg több, mint 100 beszállítóval állunk kapcsolatban, melynek köszönhetően ma már több, mint 5000 termék található meg a palettánkon. A megrendelőink és a piac igényeit mindig szem előtt tartva, 2014-óta nagy hangsúlyt fektetünk a tankolás- és kenéstechnikára. 2015-óta folyamatosan bővítjük a készleten lévő termékek választékát, hogy minél szélesebb körben és gyorsabban tudjuk a Vevőink igényeit kielégíteni. Jelenleg a siófoki bázisunkon három raktár áll rendelkezésünkre, több mint 1000 négyzetméter területen, ahol sok termék található a legkisebb zsírzófejtől a 7500 literes duplafalú gázolajtartályig.

Mennyire lehet ebben a folyamatban a magyar piac sajátosságait szem előtt tartani?

Természetesen mindig igyekszünk. Példaként a 7.500 és a 10.000 literes duplafalú műanyag-tartályainkról szólnék, ugyanis a piacon elérhető többi konkurens gyártó, illetve forgalmazó csak 5000 és 6.000 literes, vagy pedig 9.000 literest tud produkálni, ezáltal nincs megfelelő mennyiség, mert ma Magyarországon a MOL is már 4.000 liter fölött szállít ki, és a 4.000 és 6.000 liter között pedig elég komoly felárat kell fizetni, ezért a legjobb az, hogy ha egyszerre 6.000 litert vásárolnak meg az ügyfelek.

Ki lehetne-e emelni esetleg slágertermékeket?

Láthatóak voltak a legnépszerűbb termékeink, az ADR-mentesen szállítható gázolaj tartályok. Ezek elérhetőek normál, illetve pickup-os kivitelben is. Nagyon szeretik a gazdák, ugyanis egy olyan mennyiséget biztosít, ami jól kezelhető.

Azok számára, akik AdBlue-t is szeretnének magukkal vinni, létezik az eszköznek egy kombinált változata is, amelynél a 400 literes gázolajtartályt 50 literes AdBlue-tartály egészíti ki.

Számunka fontos a Partnereink magas színvonalon történő kiszolgálása, ezért folyamatosan bővülő létszámunkkal igyekszünk a lehető legrövidebb szállítási határidőket betartani. Családias, kifejezetten jó üzleti kapcsolatot ápolunk beszállítóinkkal, így termékeinket, alapanyagainkat, mindig versenyképes áron tudjuk beszerezni, ezáltal mi is kedvező feltételeket tudunk biztosítani.

Milyen kínálattal érkeztek a rendezvényekre?

Próbáltuk ebben az évben is minél színesebben megjeleníteni a termékpalettánkat. Ezért is mutattuk be a folyékony műtrágya tároló tartályt, ami 12.500 literes. Egyébként ez kapható 20.000 literes változatban is, illetve kapcsolt tartályokkal a 25.000-es és akár a 40.000 literes tartálykapacitást is el tudjuk érni.

Meg kell említenem a szürke színű, klasszikus gázolaj tartályunkat is. Népszerű Magyarországon mind a 7.500, mind pedig a 10.000 literes kivitelben.

Megtekinthető volt még a 9.000 literes konténer kutunk, ami a saját fejlesztésű FTS Rendszerrel (Farkas Tank System) van felszerelve. Ez lehetővé teszi a jövedéki termék visszaigénylést, illetve a mezőgazdászok számára a pontos, precíz elszámolást, így az adminisztrációban is segítséget nyújt. Ezáltal akár több cég is – tehát pl.ha a családi gazdálkodásban több adószámon szereplő vállalkozás is van  egy tartályban kezelheti így az üzemanyagot. Ez természetesen elérhetőek mind a műanyag duplafalú tartályokban, mind a konténer kútjainkban.

Milyen érdeklődés volt tapasztalható idén a kiállításokon a termékeik iránt?

Elégedettek vagyunk, mindenütt sok jelenlegi és leendő partnerünk keresett fel minket. A konkrét érdeklődőknek természetesen testreszabott ajánlatokkal álltunk a rendelkezésére.

Tankoló automatikánk és mobil gázolajkutjaink pedig a telephelyünkön személyesen kipróbálhatók! 

Czimbula Gergely

 

Elérhetőségek:

FARKAS SZERVIZTECHNIKA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Cím: 8600 Siófok, Kele utca 116.
Telefon: 84/510-524
Mobil: 30/7420-915; 30/377-9302
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.tankoljon.hu

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: