Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Delaval VMStm csoportos fejés – Új fejési megoldás nagy telepek számára

  • 2021. március 25., csütörtök 12:42

A fejőrobotok csoportos elhelyezése rendkívül rugalmas megoldás, sokféle elrendezést tesz lehetővé, ami a nagy telepek számára új lehetőséget kínál a DeLaval VMS™ V300 és V310 fejőrobotok nyújtotta előnyök kihasználására.

Világszerte egyre inkább megfigyelhető a gazdaságok méretének növekedése. Ezzel párhuzamosan okozott érdeklődés mutatkozik a nagy telepi környezetben is hatékony, automatikus megoldások iránt.

„A DeLaval VMS™ V300 és V310 fejési rendszerek sikeres bevezetése és a fejőrobot egységek nagy teljesítménye lehetőséget biztosított arra, hogy a robotokat csoportos fejési rendszerbe szervezzük, így rugalmas automatikus fejési megoldást tudunk ajánlani a nagy gazdaságok számára.” – tájékoztatott Robert Jensen, a DeLaval európai részlegének a nagy telepek számára készült automatikus megoldásokért felelős szakembere. “Egy robot egységen a fejések száma meghaladhatja akár a napi 200-at is.

Adottak az olyan, VMS fejés nyújtotta előnyök, mint az InControl™ mobil támogatás, az InSight™ kamerarendszer és a PureFlow™ komplett tőgyelőkészítés, valamint a beépített sejtszámláló. Mindezek ismeretében meg vagyunk győződve róla, hogy a VMS rendszer nagyszerű megoldás olyan nagy telepek számára, amelyek szívesen váltanának robotos fejésre, ugyanakkor szeretnék megőrizni a csoportos fejés nyújtotta kiszámíthatóságot.” – közölte Jensen.

Számos szempontot kell figyelembe venni új fejési rendszer tervezése esetén. „Meg kell vizsgálni a hosszú távú stratégiát, az istálló kialakítását, az állatok kényelmét és persze a személyes preferenciákat, hogy csak néhány dolgot említsünk. Nincs olyan megoldás, amely minden gazdaságnak megfelel. A csoportos VMS elrendezés ugyanakkor nagyon sokféleképpen kialakítható a gazdaságok egyedi igényei szerint, beleértve az egészen nagyokat is, mivel rugalmas és bővíthető. Érdemes azt is mérlegelni, hogy az automatikus fejés minimális fizikai munkát igényel, ami nagymértékben csökkenti a munkaerőhiány okozta nehézségeket és munkaerő költségeket.” – magyarázta Jensen.

A tejtermelési költségek legjelentősebb részét ma a takarmányozás képezi. A VMS csoportos fejési megoldással fenntartható a jelenlegi TMR takarmányozási stratégia, a fejőrobotban csak kevés csalogató abrakot kapnak az állatok, így még költséghatékonyabbá válik a takarmányozás.

„A fejőrobotok fejési teljesítménye telepenként eltérő lehet, az állatok, a telepi menedzsment, az istálló kialakítás és a fejési gyakoriság függvényében; de azt mondhatjuk, hogy körülbelül 8-9 tehén/óra/fejőrobot teljesítménnyel számolhatunk.” – ismertette Jensen. „A csoportos VMS fejéshez nyolc vagy annál több fejőrobot egységet érdemes telepíteni – felső határ egyelőre sem méretben, sem teljesítményben nem mutatkozik.”

A DeLavalról

Célunk az élelmiszertermelés fenntart-hatóvá tétele. Innovációra épülő vállalatként, folyamatosan azon dolgozunk, hogy világvezető fejési megoldásainkkal és berendezéseinkkel segítsük a tejtermelőket abban, hogy kevesebbel, többet érjenek el.

Ma a DeLaval körülbelül 4500 elkötelezett szakemberrel rendelkezik a világ több, mint 100 országában. A DeLaval a Tetra Laval Csoport része.

Bővebb információért, kérjük, keresse fel weboldalunkat vagy forduljon értékesítő kollégáinkhoz!

Mezei Mihály
30/990-2132
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Székely Zsolt
30/990-2135         
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                 

Tóth Roland
30/847-0022
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elérhetőségek:

DeLaval Kft.

Cím: 2040 Budaörs, Templom tér 4.
Telefonszám: 23/501-820
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.delaval.com

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: