Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

AZ EURO SOL KFT. LOWER CARB (ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ) BURGONYÁT KÍNÁL

  • 2021. március 29., hétfő 09:37

A burgonya a világ egyik legfontosabb élelmiszere. Sok vásárlónak azonban túl sok szénhidrát van benne. Az EUROPLANT és partnere az Euro Sol Kft., alkalmazkodva a változó étkezési szokásokhoz, két alacsonyabb szénhidráttartalmú burgonyafajtát is kínál.

A lágy, nem szétfövő Coronada fajtát, Linella márkanév alatt lehet már egy német üzletlánc polcain kapni. Valamint a szintén sárga héjú, különösen ízletes, nem szétfövő Montana burgonyafajta tartozik még ebbe a csoportosításba. Magyarországon egyik „lower carb” fajta étkezési burgonyájának kizárólagosságát se foglalta le senki, így bárki termesztheti és forgalmazhatja, a szükséges minőségi tanúsítások után.

„Mérhetetlen kereslet alakult ki a „lower carb” fajtáink iránt. Hiszen azoknak, akik odafigyelnek az alacsony szénhidráttartalmú étrendre, most újra elérhetővé vált a burgonya.”, mondja Jörg Renatus, az EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH ügyvezetője.


Coronada        

Montana

Az olyan innovatív fajták, mint a Coronada és a Montana hagyományos, szelekciós nemesítéssel jöttek létre Alsó-Szászországban. Az átlagos relatív energiatartalmuk legalább 30%-al alacsonyabb a standard fajtákhoz képest.

Németországban mindkét fajtát külön, erre a technológiára kiválasztott gazdák termesztik, akik megfelelnek a németországi élelmiszerbiztonsági tanúsításnak (QS).

Betakarítás után minden egyes burgonyatételt, még válogatás előtt, független szakértői vizsgálatnak vetnek alá. A vizsgálatok során dől el, hogy az adott tétel megfelel-e minden elvárásnak, mert csak abban az esetben kerülhetnek a „lower carb” termékek közé.

Magyarországon a Coronada és a Montana burgonya fajták vetőgumóját kizárólag az Euro Sol Burgonyakereskedelmi és Szolgáltató Kft. forgalmazza.

További információkért látogassanak el honlapunkra: www.eurosol-potato.hu vagy írjanak e-mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre. 

 

Elérhetőség:

EURO SOL Kft.
Cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 21/a. 

Telefon: 30/966-7704
Honlap: www.eurosol-potato.hu

Képek: © Europlant Pflanzenzucht

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: