Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

ToTuval te(l)jes az élet

  • 2021. április 23., péntek 05:29

Az egészségtudatos életmód, így az egészséges táplálkozás is egyre nagyobb teret hódít a modern ember életében. Rájöttünk, hogy az életminőségünket nagyban befolyásolja, mennyit mozgunk, mit is eszünk, mit is iszunk. Ennek köszönhetően élelmiszervásárláskor is nem csak az ár, vagy az élvezeti érték dönt, mit is rakunk a kosarunkba, hanem az egyes élelmiszerek beltartalmi jellemzőit, tápértékét és összetevőit is szemügyre vesszük a döntéskor.

Azonban – talán pont az egészségtudatosságra fókuszálás miatt – egyre gyakrabban szembesülünk ételallergiás és ételintoleranciás tünetekkel közvetlen környezetünkben, barátaink, családtagjaink körében, vagy akár saját magunkon. A tejfehérje az egyik leggyakoribb élelmiszeralkotó, mely allergiás tüneteket okoz, míg a tejcukor (laktóz) a leggyakoribb ételintoleranciát kiváltó élelmiszerösszetevő. Így a tej és tejtermékek kiváltása egyre fontosabbá válik a modern fogyasztói társadalomban.

Gyakran találkozunk „mentes” ételekkel, desszertekkel a cukrászdákban, éttermekben, sőt félkész- és készételekként, de akár alapanyagokként is egyre nagyobb teret nyernek a boltok polcain. A tej kiváltására a legelterjedtebbek a növényi alapú „tejek”. Ezek azonban gyakran messzemenőkig eltérnek érzékszervi tulajdonságaikban (szín, illat, íz), valamint technológiai tulajdonságaikban (pl. habképződés) és biológiai hasznosulásukban (pl. fehérje tartalom és szénhidrát-összetétel) a tehéntejtől. Ezen kívül gyakran allergizáló tulajdonságokkal is rendelkeznek (lásd: szója).

Ennek okán kezdtünk el Capriovus Kft.-nél a termékfejlesztésben más alapanyagokhoz fordulni, amelyek jobb biológiai értékkel és technológiai tulajdonságokkal rendelkeznek, vagy érzékszervi tulajdonságaik jobban hasonlítanak a tejtermékekhez, mint a növényi alapú tejtermék-analógok.

A tejtermékek kiváltására kiváló lehetőséget kínál a tojásfehérje. A tojásfehérje a legjobban hasznosítható fehérjeforrásunk, mely lényegében nem tartalmaz szénhidrátokat és zsírokat, így számos diétába, étkezési trendbe is jól alkalmazható. A tojásfehérje alapú tejtermék analógok számos tejtermék helyettesítésére alkalmazhatók. A ToTu termékcsalád jelenleg piacon lévő termékei ízesítést nem tartalmaznak, a natúr tejtermékekhez hasonló érzékszervi tulajdonságokkal rendelkeznek. Magas fehérje-tartalmuk mellett energiatartalmuk viszonylag alacsony, így testtömegcsökkentő étrendekbe kiválóan illeszthető. A nagy fehérjetartalom miatt hosszú ideig tartó teltségérzetet okoznak. A könnyen felszívódó fehérjék miatt időskorban is igen ajánlott fogyasztásuk.

A ToTu Túró a rögös tehéntúróhoz hasonló állományú termék. A ToTu Túró bármely receptben, ételben kiválthatja a tehéntúrót. Technofunkciós tulajdonságai lényegében megegyeznek a rögöstúróéval. Süthető, főzhető, könnyen ízesíthető alapanyag, amely könnyen elegyíthető más élelmiszerösszetevőkkel (pl. cukor). Önmagában is fogyaszthatjuk, vagy kedvünkre ízesíthetjük édes, vagy sós variációkká.

A ToTu Krém a tejfölhöz és joghurthoz hasonló állományú termék. Könnyen keverhető más összetevőkkel, vagy habarható, akár a tejföl. Technológiai szempontból a tejfölhöz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, így főtt, sült ételekhez is könnyedén felhasználhatjuk. Édes és sós ízesítéssel önmagában is fogyaszthatjuk (pl. vaníliás ízesítéssel pohárkrémet készíthetünk belőle). Kalóriatartalma a ToTu Túrónál is kisebb, így a fogyókúrázok számára „bűntudat mentes” desszertek elkészítéséhez is kiválóan alkalmas.

A ToTu Krém Extra a ToTu Krémnél keményebb, sajtkrémhez hasonló állományú termék. Felhasználhatjuk vaj- vagy sajtkrém helyettesítésére, de ízesíthetünk, gazdagíthatunk vele különböző habart, vagy sűrített ételeket is. Kalóriatartalma szintén alacsony, így a súlycsökkentő diétákba kiválóan illeszthető.

A ToTu Tej a tej kiváltását szolgáló termék. Bármely tejet tartalmazó élelmiszer elkészítéséhez alkalmazhatjuk, vagy elkészíthetjük, ízesíthetjük vele reggeli kávénkat, kakaónkat. Kalóriatartalma kisebb, mint a tehéntejé, így fogyókúra alatt előnyösebb fogyasztani, mint bármely zsírtartalmú tehéntejet.

Mi várható a továbbiakban? A ToTu termékek funkcionalitásának növelése. A laktóz- és tejfehérje-mentességen kívül a modern fogyasztók egyre nagyobb igényt támasztanak az ízesített termékek iránt, ahogyan a prebiotikus és a probiotikus hatású termékek iránt is egyre nagyobb a kereslet. Ezért jelenlegi fejlesztéseinkkel pre- és probiotikus hatású termékeket kívánunk előállítani. Emellett szeretnénk ízesített, kényelmi termékeket is kínálni az egészségtudatos fogyasztók számára.

 

Elérhetőség:

 

CAPRIOVUS Kft.

Székhely:
Cím: 2317 Szigetcsép, Dunasor 073/72 hrsz.
Telefon: 24/513-660; 24/513-661;

Rendelésfelvétel, kereskedelmi információk:
Telefon: 24/418-296; 24/418-297; 24/418-298;
Mobil:  20/373-8528

Mintabolt:
Cím: 1147 Budapest, Telepes utca 51.
Nyitvatartás:
H-Cs: 8.00 – 15.30; P: 8.00 – 14.00; Sz,V: Zárva
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.capriovus.eu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: