AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Új középkorai hibridek az AGROMAG kínálatában!

  • 2022. március 21., hétfő 15:22

Magyarországon az egyik legnépszerűbb éréscsoportba tartozó hibridek a 300-as végi, 400-as eleji FAO számú kukoricák. Népszerűségük a legtöbb évjáratban a kimagasló termésük mellet az alacsony betakarításkori szemnedvességnek köszönhető.

Az AGROMAG Kft. kínálatában is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak ebbe az érés-csoportba tartozó kukoricák, ezáltal is egyre szélesebb körben kielégítve a termelői igényeket. Ugyanakkor nem elég csak a termőképességet és a hozzá tartozó vízleadást hangsúlyozni, számos új tényezőnek is meg kell felelnie ezen hibrideknek. Az elmúlt egy évtizedben egyre jobban megfigyelhetők a tenyészidőszakra eső időjárási szélsőségek. A vetés után visszaeső hőmérséklet, a virágzáskori csapadékhiány, az egyre magasabb átlaghőmérséklet újabb és újabb ki-hívások elé állítja szüntelen a nemesítőket. Az AGROMAG Kft. 3 olyan új hibridet kínál ebben az éréscsoportban a termelők számára, melyek maradéktalanul megfelelnek a korunk legújabb kihívásainak.

Az Agram (FAO 380) az ország teljes kukoricatermő területén vethető hibrid. Rendkívül jól alkalmazkodik a különféle talajtípusokhoz, de kedvező évjáratokban akár 13-14 tonnás terméseredményre is képes a versenytársaktól alacsonyabb szemnedvességgel. Nagyon jó szárszilárdsággal bíró, zöld száron érő hibrid, mely 16-18 soros, szemnek is tetszetős csöveket nevel. Kelési hiba esetén nagy értékmérője, hogy képes a kevesebb termőtövet kétcsövűséggel pótolni, ezzel csökkentve a kieső termés mennyiséget.

Agram

Az AGROMAG Kft. kínálatában mindig nagy hangsúlyt kapott a hibridek évjárati stabilitása. A ZP 4567 (FAO 390) kedvező körülmények között képes a 15 tonnás terméseredményre is, de extenzív körülmények között is jobban alkalmazkodik a körülményekhez a versenytársakhoz képest. 14-16 soros hosszú csövek jellemzik. Ezermagtömege magas, akár a 370 grammot is elérheti. Nagyon jó ellenállósággal rendelkezik szár-, cső- és gyökérbetegségekkel szemben. Minden olyan termelőnek ajánljuk, aki nem akar lemondani a nagy termésről az egyre szélsőségesebb időjárás ellenére sem.


ZP 4567

A ZP 427 (FAO 400) esetében a fókuszt a stabilitásra helyeztük. Kiváló szem és zöld-terméssel bíró kukorica. Zöld száron érő hibrid, az éréscsoportjához képest jobb vízleadással rendelkezik. Igazi értékmérője a szárazabb évjáratokban mutatkozik meg! Szinte minden talajtípuson kihozza magából a maximumot. Akár a gyengébb területeken gazdálkodóknak is bátran ajánljuk!


ZP 427

Amennyiben kérdése van a fenti hibridekkel kapcsolatosan, keresse kollégáinkat, szívesen állnak rendelkezésére.

Legyen Ön is sikeres kukoricatermesztő!

 

Elérhetőség:

AGROMAG Kft.

Cím: 6722 Szeged Jósika utca 13.
Telefon: 62/426 096; 30/471-9874,
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.agromag.hu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: