Agrárvilág

Partnereink

A kormány elkötelezett az ifjú agrárvállalkozók támogatása mellett, ezért a Miniszterelnökség több, az ÚMVP időszak alatt meghirdetett, a fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatására vonatkozó jogcímrendelet módosításáról döntött.

A Miniszterelnökség folyamatosan felülvizsgálja a megjelent pályázati felhívásokat, illetve a korábbi időszak jogcímrendeleteit annak érdekében, hogy a projektek végrehajtása zökkenő mentesebb legyen, és a gazdálkodók minél hatékonyabban használhassák fel a rendelkezésükre álló forrásokat. A most megjelent rendelet az ÚMVP időszak fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatását érintő jogcímrendeletek szankciórendszerének egységesítését és enyhítését szolgálja, amely a folyamatban lévő kérelmek elbírálásánál is irányadó.

Bővebben...

Egységesítik a termények mintavételi eljárását

2016. november 04., péntek 10:20 Kategória: Ellenőrzés

Földművelésügyi Minisztérium rendeletben szabályozná a termények átvételéhez kapcsolódó mintavételi eljárás szabályait.

A tárca tájékoztatása szerint még az idén vagy legkésőbb a jövő év első negyedében bevezethetik az új minősítési szabályokat. A rendszer egyértelműen meghatározza majd a termelő és a felvásárló feladatait is. Ha pedig a vizsgálati eredmények során probléma merül fel a termelő és a kereskedő vagy a felvásárló közt, a termelői ellenminta vizsgálatával cáfolható a felvásárló által bemutatott vizsgálati eredmény. Ennek köszönhetően a szántóföldi növények termesztésével foglalkozó gazdálkodók biztosak lehetnek abban, hogy milyen minőségű terményt adtak el, s így annak értékében is.

Bővebben...

Megkezdődött hazánkban a 2016-os aratási szezon. Várhatóan idén is exportra kerül a termények jelentős része. Az exportra kerülő árut kizárólag a minőség és mennyiség igazolásával veszi át a külföldi kereskedelmi partner – ez egyébként a belkereskedelemre és belföldi partnerre is vonatkozik. Nem mindegy tehát, hogy ki és hogyan végzi ezt a fontos tevékenységet.

A Bureau Veritas nemzetközi szinten piacvezető vállalat, a tanúsítás, a mezőgazdasági minőségellenőrzés és kapcsolódó szolgáltatások területén. Tanúsítási és ellenőrzési szolgáltatásaink során kiemelt figyelemmel járunk el, minőségi garanciát vállalva a környezetvédelem, a munkabiztonság és társadalmi felelősségvállalás terén. Magyarországon is a Bureau Veritas az egyik legkeresettebb mezőgazdasági minőségtanúsító szervezet. Igazolásunkat a világ minden pontján elfogadják. A mezőgazdasági területen is az egyik legszélesebb nemzetközi hálózattal rendelkező inspekciós cég vagyunk. Magyarországon a teljes megtermelt gabona és olajos növény, beleértve az öt legfontosabb szántóföldi termény – kukorica, búza, árpa, napraforgó, repce – mennyiségének jelentős részét ellenőrizte tavaly a Bureau Veritas.

Bővebben...
: