Agrárvilág

Pályázati Sajtókommunikáció

Médiaajánlat

Partnereink

Fogszuvasodást gátló rágógumit, étvágygerjesztő illatokat és egy különleges száraztésztát is kifejlesztettek azok az egyetemi és főiskolai hallgatók, akik idén részt vettek az Ecotrophelia Magyarország élelmiszer-innovációs versenyen. A megmérettetésnek most először adott otthont az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) 2017. szeptember 21.-én.

A kifejezetten egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett versenyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karáról három csapat indult. A csapatok kreativitását is kihívás elé állító erőpróba győztese az ACeBuG Team által kifejlesztett fogszuvasodást gátló hatóanyagot tartalmazó rágógumi lett, így az ő termékük képviselheti hazánkat az Ecotrophelia Europe nemzetközi fordulóján novemberben, Londonban.

Bővebben...

A precíziós gazdálkodás és a digitális technológiák vívmányai világszerte teret hódítanak. A Digitális Agrár Stratégia szerint a modern informatikai eszközök alkalmazása az ágazatban számottevő, 10-30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet.

Az i-Cell Kft. agrárinformatikai szakértőként, a hatékonyabb erőforrás-kihasználás és a mezőgazdálkodás során elvégzendő, komplex feladatok megkönnyítése érdekében fejlesztette ki azt az egyedi megoldást, amely a hazai mezőgazdasági vállalatok lokális és regionális versenyképességét növeli.

Bővebben...

Kutatóbázis a szárazság leküzdésére

2017. máj. 26., péntek 12:29 Kategória: Fejlesztés

A száraz mezőgazdasági területek problémáinak megoldását tűzte ki célul az ország első Száraz Területek Koordinációs Kutató Központja, amely a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán alakult.

A Száraz Területek Koordinációs Kutató Központ célja olyan a száraz területekhez köthető több tudományt és szakterületet érintő kutatások végzése és szolgáltatási és oktatási programok kidolgozása, melyek elősegítik a fenntartható gazdálkodás megvalósulását. Mindezek megoldásában az egyetem agrárkarának Növénytudományi-, Agrokémiai és Talajtani-, Víz- és Környezetgazdálkodási-, valamint a Földhasznosítási-, Műszaki és Területfejlesztési Intézete működik együtt.

Bővebben...
: