Agrárvilág

Médiaajánlat

Pályázati Sajtókommunikáció

Partnereink

A precíziós gazdálkodás és a digitális technológiák vívmányai világszerte teret hódítanak. A Digitális Agrár Stratégia szerint a modern informatikai eszközök alkalmazása az ágazatban számottevő, 10-30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet.

Az i-Cell Kft. agrárinformatikai szakértőként, a hatékonyabb erőforrás-kihasználás és a mezőgazdálkodás során elvégzendő, komplex feladatok megkönnyítése érdekében fejlesztette ki azt az egyedi megoldást, amely a hazai mezőgazdasági vállalatok lokális és regionális versenyképességét növeli.

Bővebben...

Kutatóbázis a szárazság leküzdésére

2017. máj. 26., péntek 12:29 Kategória: Fejlesztés

A száraz mezőgazdasági területek problémáinak megoldását tűzte ki célul az ország első Száraz Területek Koordinációs Kutató Központja, amely a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán alakult.

A Száraz Területek Koordinációs Kutató Központ célja olyan a száraz területekhez köthető több tudományt és szakterületet érintő kutatások végzése és szolgáltatási és oktatási programok kidolgozása, melyek elősegítik a fenntartható gazdálkodás megvalósulását. Mindezek megoldásában az egyetem agrárkarának Növénytudományi-, Agrokémiai és Talajtani-, Víz- és Környezetgazdálkodási-, valamint a Földhasznosítási-, Műszaki és Területfejlesztési Intézete működik együtt.

Bővebben...

Tavaly a Valtra T4 traktorszéria nyerte el a Red Dot Design díjat, idén pedig a Valtra N4 gépcsalád ért el kiváló eredményt a nemzetközi dizájn pályázaton, hiszen a díjazott a Valtra SmartTouch kezelőfelület lett. A traktorszéria érintős-vezérlésű kijelzős kartámaszról kulcsfontosságú funkciók érhetők el könnyedén a felhasználók számára, miközben a formatervezése is szemet gyönyörködtető lett.

„A Red Dot Design díj is egyfajta visszaigazolás arról, hogy az ipari formatervezés módszerei hozzájárulnak a sikerek eléréséhez. A Valtra SmartTouch fejlesztése rendkívül kifizetődő, hiszen az elmúlt években elsősorban a használhatóságra és a felhasználói élmény növelésére helyeztük a hangsúlyt, hogy ezeket az előnyöket az ügyfeleik a mindennapi munka során is élvezhessék” – mondta el Jari Rautjärvi, a Valtra képviselője.

Bővebben...
: