Agrárvilág

Médiaajánlat

Pályázati Sajtókommunikáció

Partnereink

A Magyar Államkincstár 2017. január elsejétől vette át a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladatait. Amióta ez megtörtént mintegy 43 milliárd forintot fizettek ki a gazdáknak - mondta Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke.

Bár az MVH általános jogutódja a Magyar Államkincstár lett, a Vidékfejlesztési programmal összefüggő irányító hatósági feladatok a Miniszterelnökségnél, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapnál (EMGA), illetve a nemzeti támogatásokra vonatkozó jogalkotási és egyéb feladatok a Földművelésügyi Minisztériumnál maradtak. Dr. Kondra Laura, a kincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokért felelős elnökhelyettese elmondta: intézményi hármas – a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt működő kincstár, a Miniszterelnökség és a Földművelésügyi Minisztérium –, felel a volt MVH feladatainak ellátásáért.

Bővebben...

A B3 TAKARÉK Szövetkezet – a takarékszövetkezeti integráció legnagyobb tagjaként – 2015 szeptemberében tíz jogelőd takarékszövetkezet összeolvadásával jött létre, így a működési területe jelenleg négy megyére terjed ki (Pest, Fejér, Tolna és Veszprém megye), közel 100 fiókkal. A földrajzi elhelyezkedésből ered az elnevezés is: B3 azaz Budapest, Bakony, Balaton.

A takarékszövetkezetekre általánosan jellemző módon, a B3 TAKARÉK is szövetkezeti formában működik, azaz magánemberek tulajdonában áll, többek között így is biztosítva a közvetlen és szoros, személyes kapcsolatot ügyfeleivel és a helyi lakossággal. Szlogenje („Takarék - Több mint bank”) is jelzi, hogy rendelkezik a bankok teljes termékpalettájával, azonban ügyfélközpontúbb kiszolgálásával, családias légkörével közelebb áll az ügyfelekhez – a szó fizikai értelmében is, hiszen fiókjai számos olyan kisebb településen is megtalálhatók, ahol más pénzintézet nem.

Bővebben...

Számos agrárvállalkozás szembesülhet év közben likviditási problémákkal, különösen egy-egy nagyobb beruházás megvalósítása előtt. Ezekre megoldást jelenthet az európai uniós mezőgazdasági támogatások előfinanszírozása, amelyre idén is kedvező kamatozású – akár hektáronként 122 ezer forintos – hitelek érhetők el, ráadásul az előfinanszírozható támogatások köre is jelentősen kibővült. További jó hír a fejleszteni kívánó agrárvállalkozásoknak, hogy a tervek szerint március végéig a 2014-2020-as időszak minden uniós pályázatát meghirdetik.

Nagyobb beruházást tervez, azonban régóta nem tudja előteremteni az ehhez szükséges saját erőt? Esetleg váratlan helyzetek sokasága miatt előfordul, hogy év közben likviditási gondjai akadnak, nincs vállalkozása számláján elegendő forrás a beszállítók kifizetésére? Ha ismerősnek tűnnek a fenti helyzetek, akkor Önnek megoldás lehet az európai uniós mezőgazdasági támogatások előfinanszírozása, amelynek segítségével már a tényleges kifizetések megtörténte előtt hozzájuthat a támogatási összegekhez.

Bővebben...
: