Agrárvilág

Médiaajánlat

Pályázati Sajtókommunikáció

Partnereink

Felgyorsította az előlegfizetést a kincstár

2017. november 13., hétfő 11:17 Kategória: Források

Minden eddiginél gyorsabban folyik a támogatási előlegek kifizetése, november végéig 205-206 milliárd forintot fizethetnek ki a gazdálkodóknak.

Dr. Kondra Laura, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnökhelyettese sajtótájékoztatóján elmondta, minden eddiginél gyorsabban folyik a támogatási előlegek kifizetése, már közel 97 milliárd forint jutott el a jogosultakhoz. Az október 16.-án indult kifizetések első napján területalapú támogatásként 64 ezer ügyfélnek utalt a kincstár 22,8 milliárd forintot, zöldítés címén pedig 89 ezer jogosultnak 20,3 milliárdot. Ez a több mint 43 milliárd forint duplája a tavaly az első két napon kifizetett összegnek. Eddig közvetlen támogatásként 80 milliárd forintot utaltak, a fennmaradó részt egyéb, nemzeti támogatásként osztották szét.

Bővebben...

Új lehetőségek tárházát nyitja meg a vállalkozások számára a Dél TAKARÉK, amely decemberben kezdi meg működését három takarékszövetkezet egyesülésével. Kedvező ajánlatok, Vállalkozói Centrumokban saját ügyintézők várják a vállalkozókat, a megnövekedett tőkének köszönhetően pedig nagyobb vállalati igényeket is ki tudnak majd elégíteni.

A Szigetvári Takarék, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet egyesülésével létrejövő Dél TAKARÉK egy mérethatékony, a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező takarékszövetkezetté válik, még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek. A vállalkozók számára mindez azt jelenti, hogy a meglévők mellett új, kedvező szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A takarékszövetkezeti szektorra illő sajátosság azonban továbbra is megmarad: a gyors, helyi döntéshozatal és a rugalmas konstrukciók a jövőben is a Dél TAKARÉK ismérvei lesznek.

Bővebben...

A Magyar Államkincstár 2017. január elsejétől vette át a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladatait. Amióta ez megtörtént mintegy 43 milliárd forintot fizettek ki a gazdáknak - mondta Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke.

Bár az MVH általános jogutódja a Magyar Államkincstár lett, a Vidékfejlesztési programmal összefüggő irányító hatósági feladatok a Miniszterelnökségnél, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapnál (EMGA), illetve a nemzeti támogatásokra vonatkozó jogalkotási és egyéb feladatok a Földművelésügyi Minisztériumnál maradtak. Dr. Kondra Laura, a kincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokért felelős elnökhelyettese elmondta: intézményi hármas – a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt működő kincstár, a Miniszterelnökség és a Földművelésügyi Minisztérium –, felel a volt MVH feladatainak ellátásáért.

Bővebben...
: