Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Közös cél a hazai sajtkészítés és fogyasztás népszerűsítése

A Vidékfejlesztési Program pályázatai komoly lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy az uniós források felhasználásával a termelés, a feldolgozás, a piacra jutás erősödjön és a hazai sajtkészítés méltó helyet töltsön be az ágazatban - mondta Kis Miklós Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Az Agrárminisztérium fontosnak tartja a hagyományos ízek megtartását, átörökítését, elsősorban az ezt elősegítő támogatásokkal és jogszabályok létrehozásával. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a fogyasztókat elkötelezetté tegyük az egészséges, jó minőségű magyar tej és tejtermékek vásárlása iránt - hangsúlyozta köszöntőjében a szaktárca államtitkára.

A Vidékfejlesztési Program keretében a sajtkészítéssel összefüggő folyamatokat a piaci és állatjóléti intézkedésekkel támogatja a szaktárca. Kis Miklós Zsolt emlékeztetett rá, hogy az Irányító Hatóság ez idáig több mint 116 milliárd forint összegű támogatást ítélt meg az élelmiszeripari ágazat fejlesztésére, amelyből a tejfeldolgozást mintegy 11 milliárd forint szolgálja. Emellett a szaktárca idén ősszel új pályázatokat is hirdetett, amelyek közül 50 milliárd forint a mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások megvalósítását teszi lehetővé, valamint további 680 millió forint segíti a juh- és kecsketartókat - tette hozzá.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/videkfejlesztesert-felelos-allamtitkarsag/hirek/kozos-cel-a-hazai-sajtkeszites-es-fogyasztas-nepszerusitese

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket: