Agrárvilág

Partnereink

Pénzt a mezőgazdaságba!

2018. október 24., szerda 10:36 Kategória: Gazdaság

A magyar független pénzügyi tanácsadói piac egyik legrégebbi és meghatározó szereplőjének, a Stonehenge cégcsoport képviselőjével beszélgettünk a hitelezésről, a mezőgazdasági finanszírozás helyzetéről és lehetőségeiről. Palkó Sándor László Dunántúli Vállalati Értékesítési Igazgató, aki pénzügyi közgazdász végzettségű, 25 éves pénzügyi tevékenységi múlttal, több tudományos értekezéssel a háta mögött vezeti a cégcsoport vállalati üzletágát hazánk dunántúli régiójában.

A jelenlegi gazdasági környezetben, valamint napjaink piaci kihívásai mellett milyen szerepe van a pénzügyi finanszírozásban az Önök cégcsoportjának?

Társaságunk, a Stonehenge J.J Kft. több, mint 17 éve áll a különböző pénzügyi megoldásokat kereső ügyfelek rendelkezésére. A hitelezés beszűkülése – külső piaci hatások, a 2008-as válság – ellenére maradtunk a piacon, de tevékenységünket kiterjesztettük más irányokba is.

Bővebben...

Kiemelkedő évjáratú lehet az idei szőlő

2018. október 10., szerda 10:04 Kategória: Gazdaság

Idén minden eddiginél korábban kezdődött, az ország nagy részén lassan véget is ér a szüret. A termelők kiváló minőségű alapanyagot adtak át, a borászok pedig bizakodók.

Dr. Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára elmondta: vannak eltérések az egyes borvidékek között. A klímaváltozás idei hatásai miatt is több szempontból különleges lesz a 2018-as évjárat.

Bővebben...

Több lesz idén a kukorica

2018. október 10., szerda 09:59 Kategória: Gazdaság

A kedvező időjárásnak köszönhetően a tavalyinál valamivel több kukorica teremhet az idén. Az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a hektáronkénti termésátlagok kedvezőek, meghaladják az elmúlt öt év átlagát.

Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára elmondta, hogy kukoricából a majdnem 900 ezer hektárnyi terület 13 százalékát takarították be. Az eddigi eredmények alapján hektáronként 7,6 tonna a termésátlag, a tavalyi átlag 6,8 tonna volt.Az időjárás és a csapadékmennyiség miatt az idén is 7 millió tonna alatti terméssel számolnak, tavaly 6,62 millió tonna termett – mondta.

Bővebben...
: