Agrárvilág

Médiaajánlat

Pályázati Sajtókommunikáció

Partnereink

Kimagaslóan teljesít a hazai agrárgazdaság

2017. november 13., hétfő 11:18 Kategória: Gazdaság

A hazai agrárgazdaság bővülése Európában az egyik legmagasabb volt 2010 és 2016 között. A kukorica mintegy 80 százalékát már a magtárakba szállították és az őszi kalászosok vetése jól halad, a gazdák a tervezett vetésterület 80-100 százalékát bevetették – tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára Budapesten az Agrárakadémia Fórumán.

Dr. Czerván György az Agrárakadémia fórumán az agrárgazdaság egészéről szólva kiemelte: a mezőgazdaság kibocsátása tavaly folyó áron elérte a 2619 milliárd forintot, ami 55,3 százalékkal meghaladta a 2010-es szintet, az előző évinél pedig 5,3 százalékkal volt magasabb. Ez a növekedés 2010 és 2016 között az Európai Unióban a legnagyobb volt.

Bővebben...

Japán lesz a 78. OMÉK vendégországa

2017. október 12., csütörtök 12:14 Kategória: Gazdaság

A 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) partnerországaként Japánt köszönthetjük – jelentette be az OMÉK sajtótájékoztatóján Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A miniszter kiemelte: Japánnal kiválóak a magyar kapcsolatok, Japán az Európai Unión kívüli magyar élelmiszeripari export legfontosabb, legnagyobb célországa. A két ország viszonyát gyorsan bővülő kereskedelmi kapcsolat jellemzi, az egyik legnagyobb ázsiai befektető ma Japán Magyarországon.

Bővebben...

Új lehetőségek tárházát nyitja meg a vállalkozások számára a Dél TAKARÉK, amely decemberben kezdi meg működését három takarékszövetkezet egyesülésével. Kedvező ajánlatok, Vállalkozói Centrumokban saját ügyintézők várják a vállalkozókat, a megnövekedett tőkének köszönhetően pedig nagyobb vállalati igényeket is ki tudnak majd elégíteni.

A Szigetvári Takarék, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet egyesülésével létrejövő Dél TAKARÉK egy mérethatékony, a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező takarékszövetkezetté válik, még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek. A vállalkozók számára mindez azt jelenti, hogy a meglévők mellett új, kedvező szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A takarékszövetkezeti szektorra illő sajátosság azonban továbbra is megmarad: a gyors, helyi döntéshozatal és a rugalmas konstrukciók a jövőben is a Dél TAKARÉK ismérvei lesznek.

Bővebben...
: