Agrárvilág

Partnereink

Rendkívüli potenciál van a magyar traktorgyártásban

Stratégiai cél a mezőgazdasági gépgyártás támogatása, mivel a fejlesztésében jelentős potenciál rejtőzik. Ezért az Irinyi Terv kiemelt területein belül külön szakstratégiában foglalkozik az ágazattal – emelte ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára – a tárca tájékoztatása szerint – egy magyar felmérés eredményét ismertetve közölte: a „beruházási klíma” Magyarországon nagyon jó, ugyanis a megkérdezett gazdálkodók 87 százaléka tervez beruházást 2020-ig. Azaz tízből mintegy kilenc gazdaságban várható fejlesztés. Ez számottevő mértékű növekedést mutat a megelőző ötéves időszak adatához képest – emelte ki.

Nagy István arról is szólt, hogy 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztési alap nyílt meg, amely többek között hűtőházak, feldolgozó üzemek megvalósulását segíti. Az államtitkár hozzátette: a 160 milliárd forintos élelmiszeripari gépberuházás realizálódásával az ágazat fordulóponthoz érkezik, jelentősen növekedhet a jövedelmezősége.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: ismét megrendezik a Hajdúsági Expót és a Traktorhúzó Európa Kupát 2017. augusztus 11.-13. között a hajdúsági városban.

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke kihangsúlyozta: a 2011-ben létrejött egyesület célkitűzése, hogy a magyarországi traktorhúzás népszerűsítése mellett a mezőgazdasági gépészetet és a traktorok világát népszerűsítse.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: https://www.vg.hu/vallalatok/rendkivuli-potencial-a-mezogazdasagi-gepgyartasban-525118/

Kép: http://lajk.startlap.hu/

Forrás: www.vg.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: